Campioana asemănărilor nefericite

tennis-trophyStăpâna categorică a circuitului WTA, Serena Williams, şi challenger-ul Simona Halep au în comun destule momente în care sunt de nerecunoscut pe terenul de tenis, când pare că nu ele joacă – doar nişte fantome în locul lor. Şi aici se opresc asemănările: americanca se pregăteşte să câştige US Open-ul de anul acesta, în cursa pentru doborârea recordului de Grand Slam-uri câştigate al lui Steffi Graf – în timp ce românca a fost spulberată într-o semifinală de mai puţin de-o oră, de către o italiancă necruţătoare.

Între învingătoarea Pennetta şi învinsa Halep există totuşi o asemănare: ambele ocupă în ierarhia WTA un loc pe care nu-l merită. Jocul de astăzi al italiencei n-are nimic în comun cu poziţia 26 pe care o ocupă, în timp ce, de pe locul doi, românca nu reuşeşte să facă pasul decisiv spre legendă – câştigarea unui turneu de Grand Slam.

Simona Halep este un sportiv mare pentru România, dar pe plan internaţional nu are jocul constant care să o impună cu adevărat ca o jucătoare de top. Mai degrabă, este o concurentă de moral şi de zi… de o zi. O zi fabuloasă (vezi „sfertul” de la US Open împotriva Victoriei Azarenka) care este urmată de mai mult de o singură zi dezastruoasă, cu o naturaleţe inacceptabilă pentru locul 2 WTA.

simona-halep

Simona s-a calificat la Turneul Campioanelor – pentru că asta şi-a propus, asta a declarat întotdeauna că vrea. Poate ar trebui să-şi propună să devină cu adevărat o campioană… şi-atunci se va întâmpla. Căci performanţă în tenis trebuie să însemne mai mult decât zece milioane de dolari.

[Update] La foarte puţin timp după ce am postat articolul, am aflat că, în cealaltă semifinală a open-ului american, Serena Williams a fost eliminată de Carla Vinci – nici nu se putea susţinere mai potrivită pentru primul paragraf de mai sus… Pe de altă parte, mai bine că Halep a pierdut acum. Dacă pierdea finala, căderea ar fi fost şi mai abruptă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *