Copiii betoanelor – 23. Next Generation (interludiu)

handbal_juniorNu mă pricep la astronomie, şi nici măcar la astrologie. Însă mi-e cât se poate de limpede că toţi cei din trupa noastră – copiii betoanelor – ne-am născut în zodia fotbalului. Cu un ascendent semnificativ în universul jocurilor pe calculator, e drept, dar sportul cu mingea ne-a influenţat decisiv copilăria.

Au trecut de-atunci mai bine de zece ani, timp în care am trecut – pe negândite – de partea cealaltă a “baricadei”. Acum eu sunt vecinul din bloc cu maşină cu alarmă, care priveşte din când în când de la balcon ca puştii care bat mingea în parcare să nu producă vreo pagubă dureroasă maşinuţei albe…

Foarte multe nu s-au schimbat: strigătele sunt aceleaşi, asfaltul e la fel de încins, gunoaiele sunt la fel de aproape de locul de joacă al copiilor. Ce diferă, însă, e activitatea în sine: din cauza maşinilor tot mai multe şi a spaţiului tot mai mic, fotbalului i-a luat locul handbalul. Miuţelor şi “şopârlicilor” le-au luat locul aruncările de la şapte sau nouă metri, iar tăblăria maşinilor suportă mai uşor loviturile primite cu mingea mai mică, şutată ceva mai puţin violent.

Într-o vreme în care copiii şi tinerii fug tot mai mult de sport şi de activităţi fizice, să-i vezi pe prichindei “întinzându-şi” semicercul între două maşini, inventând apoi tot felul de salturi acrobatice pentru a executa aruncările, e un lucru cât se poate de reconfortant.

Comments

  1. Când mă gândesc că acum vreo 20 și ceva de ani așa băteam și eu mingea toată ziua … iar acum nu mai știu să trag nici măcar un șut :))
    Încă mai văd pe afară copii jucând fotbal, miuța, ascunsa, și altele pe care nu le recunosc. Nu mai există acel entuziasm pe care-l aveam noi. Ne bucuram la un gol de parcă jucam în prima ligă. Organizam singuri campionate pe blocuri, pe zone din cartier, ne antrenam… nu prea aveam altceva de făcut 🙂

  2. Daca nu as avea un teren de sport chiar in fata blocului, as dispera! Nu am deloc copii la bloc! Nimeni nu joaca mijita, fotbal, nimic! Am un visin la cativa metri de scara blocului si nu il culege nimeni!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *