De ce – şi cum – să-ţi cumperi un multicooker?

multicooker-philipsSimplu, pentru că un multicooker găteşte pentru tine.

Aparatul de gătit multicooker este de multe ori soluţia ideală pentru persoanele cu un ritm de viaţă alert, care nu vor sau nu au timp de petrecut în bucătărie – însă, totodată, nu vor să renunţe la beneficiile unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate. Multifuncţional şi intuitiv, multicooker-ul duce conceptul de electrocasnice incorporabile la extrem: această maşină este, în acelaşi timp, şi aragaz, şi steamer, şi cuptor. Prăjeşte, fierbe, coace şi găteşte la aburi după cum apeşi pe butoane, de parcă ar fi o joacă de copii.

Dar pentru că o maşinărie, oricât de mult s-ar strădui să-ţi citească gândurile, nu poate suplini întru totul fiinţa umană, e indicat să faceţi o scurtă analiză înainte de a cumpăra un multicooker, pentru a fi siguri că-l veţi folosi la întreaga sa capacitate.

Pentru început, gândiţi-vă cât de des veţi găti. Mai mult ca sigur că aveţi la îndemână numerele de telefon ale mai multor firme de catering, care livrează mâncare şi acasă. Aşadar, dacă bănuiţi că veţi găti ocazional, atunci nu are rost să investiţi într-un multicooker cu putere mare şi număr extins de funcţii. Dacă, din contră, îl veţi utiliza aproape zilnic, recomandată este o putere de cel puţin 900W, care va permite prepararea alimentelor într-un timp de până la cinci ori mai scurt decât dacă aţi găti convenţional, la aragaz sau plită.

Câte porţii de mâncare veţi pregăti, în medie? Cu cât familia voastră e mai numeroasă, cu atât multicooker-ul trebuie să fie mai încăpător (până la şase litri). De asemenea, care este felul vostru de-a găti? Vă place să experimentaţi şi să încercaţi mereu reţete noi? Sau vă rezumaţi doar la preparatele încercate şi aprobate de întreaga familie? În funcţie de categoria în care vă situaţi, puteţi alege un aparat basic, cu doar câteva programe de gătit, sau unul complex, cu până la 15 funcţii distincte.

Dacă sunteţi mereu pe fugă, opţiuni precum timer-ul pentru setarea orei la care să înceapă programul de gătit, oprirea automată când mâncarea este gata, tehnologia de încălzire 3D, pentru a nu mai fi nevoie să amestecaţi permanent în mâncare – vă vor ajuta să economisiţi mult timp în bucătărie.

Iar după ce aţi gătit – cum veţi curăţa multicooker-ul? Un asemenea aparat se curăţă mult mai uşor decât dacă aţi folosi oale şi tigăi separate. Totuşi, ar fi bine să verificaţi dacă oala interioară permite sau nu folosirea maşinii de spălat vase.

Prin urmare, dacă vreţi o schimbare, multicooker-ul este o alternativă reală. Sau, mai degrabă, o duzină de variante, pe care le puteţi savura calde, la orice oră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *