Deşteptarea!

ceas-desteptatorUnul dintre cele mai distractive exerciţii la care am luat parte în cadrul unui curs de vânzări cerea participanţilor să extragă un bileţel, la întâmplare, dintr-o urnă. Pe hârtiuţă era scris numele unei categorii de obiecte (spre exemplu, maşină de spălat, microfon, gheată etc) şi fiecare dintre noi trebuia să ne imaginăm cel mai trăznit şi mai ciudat obiect de felul acela. Toate ideile erau înşirate pe o tablă, ca restul celor prezenţi în sală să poată alege cele mai năştruşnice trei-patru variante. Odată selecţia făcută, cei care veniseră cu ideile respective trebuiau să convingă audienţa să cumpere produsul respectiv, prezentând cât mai multe beneficii ale acestuia… Bineînţeles, nimeni n-a ştiut că că va trebui să-şi argumenteze inepţiile, astfel încât toţi participanţii şi-au dat frâu liber imaginaţiei… Într-un final, cei din public acordau note de la 1 la 5 fiecărei prezentări, iar cel care obţinea cele mai multe puncte era declarat câştigător.

Ideea mea a fost un ceas deşteptător vorbitor, care nu doar că începea să urle când era ora de trezire, dar era echipat şi cu roţi, astfel încât sărea de pe noptieră şi o lua la sănătoasa prin casă, forţându-te să te dai jos din pat şi să-l cauţi dacă voiai să-l faci să tacă… Şi, judecând după valul de hohote de râs care a răvăşit asistenţa, găselniţa a prins. Nu-mi aduc aminte ce argumente am adus în favoarea produsului meu, dar ştiu că am câştigat detaşat proba de creativitate (şi persuasiune).

Ce nu ştiam atunci era că o asemenea drăcovenie fusese deja inventată. Iar odată cu ea, şi alte ceasuri deşteptătoare cel puţin la fel de trăznite – după cum puteţi vedea mai jos:

clock1

Fast’n’Furious Alarm Clock – transpunerea în realitate a „revoluţionarei” mele idei de ceas deşteptător.

clock2

Hangin’Alarm Clock – un ceas gândit să prevină utilizarea în exces a funcţiei snooze; la fiecare folosire, ceasul se mai ridică puţin, până când va deveni imposibil de oprit din poziţia culcat.

clock3

Puzzle Alarm Clock – o jucărie pe cât de distractivă pentru cei mici, pe-atât de enervantă pentru cei mari. Modul de oprire a alarmei este evident.

clock4

Aim Alarm Clock – fără îndoială, preferatul mahmurilor, care vor trebui să nimerească ţinta cu laserul pentru a opri alarma.

clock5

Flyin’Alarm Clock – versiunea aeropurtată a ideii „mele” de produs. Nu-şi ia tălpăşiţa, ci zborul.

clock6

Button Alarm Clock – un principiu foarte simplu: apasă butonul ca să opreşti alarma. Dar care buton, căci nu e niciodată acelaşi?

Desigur, dacă sunteţi fanii ceasurilor deşteptătoare clasice, dar neîndoios haioase, magazinul online ora10.ro vă stă la dispoziţie cu o gamă largă de ceasuri cu personalitate – atât pentru momentele grele ale dimineţii, cât şi pentru fiecare împrejurare în care vă doriţi un plus de stil şi eleganţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *