Jupiter Ascending (2015)

jupiter_ascending_movie_poster_2-1

Filmul: Jupiter Ascending
O producţie: SUA, 2015
Gen: Sci-Fi
Durata: 2h 7min
Regia: Andy Wachowski, Lana Wachowski
Actori: Mila Kunis, Channing Tatum, Sean Bean, Eddie Redmayne

 
Nu de mult am văzut un film care mi-a plăcut într-atât, încât m-a scos dintr-o lungă amorţeală în ceea ce priveşte review-urile postate în Cronică. Ei bine, articolul de faţă este rezultatul unei reacţii asemănătoare: mi-e imposibil să nu scriu despre Jupiter Ascending.

Din fericire, nu e foarte mult de scris despre unul dintre cele mai slabe filme pe care le-am văzut vreodată. Pornind de la ridicola apariţie a unui Channing Tatum cu cioc şi urechi ascuţite, trecând printr-un scenariu halucinant şi fără noimă – şi încheind cu jocul submediocru al actorilor plictisiţi parcă de propriile roluri, Jupiter Ascending este echivalentul a două ore din viaţă complet risipite.

Când Andy şi Lana Wachowski au făcut cunoştinţă publicului cu Neo şi lumea din The Matrix, am avut cu toţii revelaţia unei cinematografii revoluţionare. Din păcate, scânteia s-a stins după numai un singur film, celelalte două episoade ale seriei fiind unul mai slab decât celălalt. Ei bine, în totală contradicţie cu titlul său, Jupiter Ascending a reuşit să se scufunde şi mai mult de-atât.

Nici măcar ideea, vehiculată la un moment dat, a unor strămoşi galactici ai oamenilor de astăzi, răspunzători pentru dispariţia dinozaurilor şi înfrăţiţi, pare-se, cu albinele, nu este de natură să ridice filmul din abis.

Pe şleau, Jupiter Ascending e aşa o porcărie, încât nici măcar cu un trailer nu merită să vă pierdeţi vremea. Decât dacă e „pe bune”, ca filmuleţul de mai jos.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *