Jurnalul de grădi al lui Flippy (11)

logoO nouă săptămână a trecut şi, odată cu ea, s-a finalizat şi proiectul tematic Toamna, anotimpul bogăţiei – în care atenţia noastră s-a centrat pe aspectele caracteristice toamnei, importanţa fructelor şi legumelor de toamnă.

Luni, plecând de la întrebarea Cum ne dăm seama că este toamnă?, fiecare albinuţă a argumentat sau a indicat prin imagini reprezentative răspunsul. Răspunsurile au fost variate: bate vântul, frunzele s-au îngălbenit, frunzele cad din copac, este frig şi plouă.

Tot luni, pornind de la întrebarea Cum ne comportăm atunci când mergem la piaţă?, am realizat jocul de rol La cumpărături, pentru a înţelege etapele achiziţionării unor produse – prilej cu care ne-am amintit formulele de adresare Bună ziua, Te rog şi de politeţe Mulţumesc, La revedere. După salut, fiecare copil avea de ales un fruct sau o legumă, care apoi trebuia aşezat/ă pe măsuţa corespunzătoare.

Gradi1

Am încheiat prima parte a zilei povestind despre serbarea de Crăciun, despre vizita lui Moş Crăciun şi modul cum vom răsplăti cadourile pe care el ni le va aduce.

Marţi am desfăşurat jocul Ghici, toamnă, ghici – în care albinuţele au recunoscut fructul sau leguma de toamnă din ghicitorile pregătite. Apoi, în grupe de câte trei, am realizat colajul Tablou de toamnă. Fiecare echipă a lipit fructe şi frunze în copac, precizând numele fructului primit, culoarea şi forma acestuia.

Gradi2Am început ziua de miercuri vorbind despre tristeţe şi bucurie, iar fiecare albinuţă a arătat cum se simte folosind jetonul bucurie sau tristeţe.

Din povestea Mărul, de Vladimir Suteev, am aflat că este important să fim prieteni cu cei din jurul nostru şi să împărţim cu ceilalţi jucării şi nu numai. Şi pentru că ne-a plăcut în special ariciul din poveste, ne-am gândit să-l confecţionăm din hârtie colorată.

Gradi3

Joi am hotărât să ne pregătim pentru anotimpul rece, pregătind compoturi din fructe şi murături din legume specifice toamnei.

Hăinuţele potrivite pentru noul anotimp – iarna – au fost subiectul zilei de vineri. Fiecare albinuţă a ales hăinuţe potrivite pentru vremea rece, aşezându-le în dulăpior.

În partea de dup-amiază a fiecărei zile am consolidat cunoştinţele dobândite în programul de dimineaţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *