Jurnalul de grădi al lui Flippy (12)

logoBună dimineaţa, românaşilor!

Cu acest salut a început prima săptămână din luna decembrie. În cee trei zile petrecute împreună, am vorbit despre ţara noastră şi am aflat că se numeşte România. Am vorbit despre steagul ţării noastre şi ne-am oprit atenţia culorilor, pe care le-am identificat şi denumit, apoi am încercat să realizăm un joc al culorilor, prin asociere cu obiectele din jurul nostru: banana este galbenă, mărul este roşu, cerul este albastru.

Ziua a continuat cu folosirea formelor geometrice în realizarea steagului României.

Gradi1

Câteva momente au fost de o candoare nemaiîntâlnită. Am observat harta ţării noastre şi, spre uimirea albinuţelor, aceasta are forma unui peşte – după care am aflat că noi, cei care trăim în România, ne numim români. A fost distractiv să observăm uimirea şi curiozitatea celorlalţi colegi de grupă la aflarea acestor informaţii.

În aceeaşi zi am confecţionat steagul ţării noastre, pe care cu bucurie l-am fluturat prin grupă.

Am observat îmbrăcămintea specifică românilor, costumul naţional şi multitudinea de culori. Am denumit câteva elemente ale costumului naţional (ie, catrinţă, basma sau batic) şi bucuria a fost şi mai mare în momentul în care am asistat la spectacolul oferit de copiii ansamblului Muguraşul din Prisecani. A fost un moment captivant pentru albinuţe şi am dat dovadă de multă răbdare şi voie bună. La finalul spectacolului, i-am îmbrăţişat pe copiii ansamblului şi am încins o horă mare.

Gradi2

Gradi3

Gradi4

În cadrul opţionalului de religie, maica Gabriela ne-a prezentat icoana Sfântului Ierarh Nicolae şi ne-a povestit câteva momente din viaţa ierarhului, iar noi i-am spus Sfântului ce ne-am dori să ne aducă.

Vineri a fost o zi de mare bucurie – am împodobit bradul grupei noastre. Felicitări albinuţe mici şi albinuţe mari!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *