Jurnalul de grădi al lui Flippy (6)

logoZâna Toamnă, cu al său al ei de frunze arămii, şi-a făcut simţită prezenţa şi la noi în grupă.

Astfel, luni am mers pe cărări de toamnă şi am observat frunzele şi culoarea acestora şi am aflat motivul căderii lor. Am vorbit despre fenomenele naturii (vânt, ploaie), despre influenţele pe care răcirea vremii le are asupra oamenilor şi, în acelaşi timp, ne-am familiarizat cu câteva expresii noi, pe care le-am folosit pe tot parcursul săptămânii: norişor de ploaie, adie uşor, frunzele s-au îngălbenit… Fiind călduţ afară, am ieşit în parcul grădiniţei să strângem frunze şi să admirăm culorile toamnei. A fost o zi pe placul copiilor!

Gradi 4

Gradi 3

Marţi am privit pe fereastră şi am observat crengile copacilor, norii, picăturile de ploaie şi oamenii care mergeau prin ploaie… Apoi am confecţionat umbreluţe din hârtie şi le-am colorat.

Gradi 5

Am format grupe de frunze şi norişori, pe care le-am aranjat după mărime şi culoare – ca apoi să le comparăm şi să scoatem în evidenţă diferenţele dintre ele: care e mai mare, care e mai mică, grupa cu mai multe sau mai puţine elemente.

Un moment plin de entuziasm a fost joi, când ne-am folosit degeţelele pentru a decora copacul cu frunze multicolore şi am ascultat cântecele precum Bate vântul frunzele (deja populară printre Albinuţe), Vine ploia pic, pic pic şi A venit pe dealuri toamna… În aceeaşi zi, am încercat să aşezăm pe tabla magnetică înşiruiri de arici şi frunze.

Gradi 1

Gradi 2

Vineri a fost ziua culorii galbene şi am căutat în grupă obiecte, jucării galbene şi am modelat frunze de toamnă.

Comments

  1. Ca nu am putut face scoala nu am regretat foarte mult, dar o sa regret mereu ca nu am putut merge la gradinita :))).. Mai ales ca pe vremea mea jucariile erau raritati.. Tin minte si acum ca ma jucam cu nasturi si capace de bere primite de la vecini sau cutii goale de bomboane Cip ! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *