Operfado – Magia serii în sunet şi lumină

afis-operfadoDuminică, 14.09.2014, Iaşul cultural-artistic a avut un nou prilej de bucurie: deschiderea stagiunii 2014-2015 a Operei Naţionale Române Iaşi – şi nu oricum, ci printr-un spectacol de operă, musical şi cântece fado, în aer liber. Protagonişti au fost soprana Elena Moşuc şi artiştii portughezi Gonçalo Salgueiro (voce), Guilherme Banza şi Rogério Ferreira (chitară) – acompaniaţi de orchestra Operei Naţionale Române Iaşi.

Spectacolul s-a desfăşurat pe esplanada Teatrului Naţional din Iaşi, într-o seară perfectă de început de toamnă, colorată de lasere şi luminată de spectacolul de artificii care a închis concertul. Publicul a numărat câteva mii de spectatori… printre care, bineînţeles, şi Flippy.

Micuţa a prins gustul acestor manifestări, bâţâindu-se de zor când muzica ritmată a permis-o, fiind fascinată de jocurile laserelor şi aplaudând în rând cu toată lumea. Artificiile de la final au cam speriat-o, însă, până la urmă, curiozitatea a învins şi Flippy a rămas fascinată de exploziile de lumină.

operfado 1

 

operfado 2

 

[sursa foto]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *