Portugalia – Jurnal de călătorie: 6. Cadou portughez

lisbon-logoDe fiecare dată când vizităm o ţară nouă, obişnuim să aducem celor de-acasă mici suveniruri, care să surprindă măcar o parte din specificul locurilor pe unde am hoinărit. Astfel, din Grecia am adus ouzo, din Egipt ne-am întors cu un morman de „pietre” – figurine şi statuete din alabastru, bazalt, malachit, onix etc., în Cehia ne-am încins cu absint, din Belgia le-am îndulcit tuturor viaţa cu renumita ciocolată, din Spania am „furat” o parte din soarele sudului în câteva sticle de sangria etc. Iar anul acesta, din vestul extrem al Peninsulei Iberice, bănuiesc că vă aşteptaţi să fi adus un vin de Porto ales.

Ei bine, nu. Din Portugalia ne-am întors cu un rahat… turcesc. Dacă vă mai amintiţi, aventura lusitană a început cu un ocol tocmai pe la Istanbul. Prin urmare, nu puteam rata prilejul de a retrăi, la nivel gustativ, cel puţin – huzurul de-acum doi ani, din Antalya.

Dar, spre marea bucurie a lui Flippy, nu ne-am mulţumit doar cu un… rahat. Cum centrul comercial Colombo a fost desemnat de la bun început, de către jumătatea feminină a grupului nostru de patru, drept un obiectiv major al explorării Lisabonei, i-am alocat mall-ului o dup-amiază întreagă, din care cea mai mare parte am petrecut-o în magazinele de jucării – cele două O. având planuri de 1 Iunie pentru nu mai puţin de trei copii.

Probabil mă veţi întreba de ce am bătut atât drum pentru nişte jucării, în condiţiile în care, din acest punct de vedere, un adevărat paradis aşteaptă la doar un click distanţă, pe elefant.ro – magazinul cu oferte de jucării atât de atractive, încât ne transformă pe toţi în copii nerăbdători. Ei bine, pentru că până şi Elefantul cel înţelept şi atent cu puştii trebuie ajutat câteodată şi cele câteva jucării pe care i le-am pregătit lui Flippy de 1 Iunie, sunt aduse, literalmente, de la capătul pământului.

Când va mai creşte, Flippy va primi drept cadou chiar călătoria la marginea lumii, în timp ce de seturile Lego şi de celelalte jucării care îi vor stimula micuţei mintea şi imaginaţia până la marea plecare se va îngriji – bineînţeles – Elefantul cel darnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *