Portugalia – Jurnal de călătorie: 7. Cabo da Roca

lisbon-logoO zi perfectă petrecută la marginea Lisabonei înseamnă o plimbare revigorantă prin parcurile luxuriante ale Sintrei, o incursiune captivantă în istoria castelelor şi palatelor sale, un prânz tihnit la una dintre terasele primitoare din centrul vechi, apoi un rendez-vous plin de visare la marginea oceanului.

Pentru unii, Cabo da Roca este o destinaţie obligatorie pentru poza regulamentară lângă monumentul care atestă că au ajuns în punctul cel mai vestic al Europei continentale. Alţii năzuiesc să ajungă la Cabo da Roca fiindcă îşi închipuie că vor retrăi emoţia care i-a inspirat poetului (naţional al Portugaliei) Luís de Camões celebrul vers Aqui, onde a terra se acaba e o mar começa… – Aici, unde se termină pământul şi începe marea. Însă, cred că marea parte a turiştilor aleg să petreacă una-două ore la Cabo da Roca pentru sălbăticia peisajului şi instantaneele fabuloase surprinse în acest cadru natural.

În aceste condiţii, cuvintele sunt de prisos. Poate un singur lucru ar mai fi de spus: e indicat să luaţi la voi o haină mai groasă – indiferent cât de puternic străluceşte soarele, vântul puternic scade sensibil temperatura resimţită la nivelul corpului. De asemenea, este recomandat să purtaţi şapcă sau pălărie, căci combinaţia de vânt necontenit şi soare intens vă lasă expuşi la insolaţie.

cabo-da-roca

cabo-da-roca

cabo-da-roca

cabo-da-roca

cabo-da-roca

cabo-da-roca

cabo-da-roca

Comments

  1. Ha ! Datorita articolului tau si a mentionarii poetului portughez national Camoens am stat sa citesc mai multe acum despre proto-portughezii lusitani, un grup de popoare aparent si mai misterioase decat popoarele dace !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *