Pregătiri de botez (2)

inviteDupă cum vă spuneam mai demult, în pregătirea evenimentului de pe 11 mai, m-am apucat de făcut nişte invitaţii – pentru că mi se par modalitatea cea mai nimerită pentru a transmite atât unele informaţii esenţiale (data, ora, locul), cât şi un zâmbet care să dea tonul petrecerii.

Şi pentru că sunt curios să văd care este şi părerea voastră, mai jos aveţi machetele de faţă-verso. Deci?

Flippy - invite 1

Flippy - invite 2

Comments

 1. Sunt foarte dragute si ideea mi se pare interesanta. Daca invitatiile sunt asa, petrecerea va fi si mai si. Sa nu-mi spui ca veti avea si deja traditionalele “ursitoare”.:)))

 2. Mie imi place iepurasul tocmai pt ca e potrivit si pt copii, sa se bucure si copii eventual invitati alaturi de parintii lor de botezul unui mic seaman de-al lor, nu numai parintii lor adulti !

  1. P.S. Mi se pare inutila invitarea unor ursitoare artificiale la botezul unui copil, mai ales ca sa fie ele in centrul atentiei, nu copilul, cand se stie ca ele vin in prima saptamana dupa ce se naste acel copil, de obicei in a 3-a noapte, dar e posibil si in alte nopti (unii mai recent zic pe niste bloguri ca in noptile fara sot, 3, 5, sau 7, dar efectiv nu stiu daca asta e vreun regionalism sau ceva chiar mai din batrani sau mai recent, pt ca nu mi se pare logic ci mi se pare mai curand ceva de tip superstitie deja mai “culta”, ca la vremea ursitoarelor cine stie cum se masurau zilele si calendarele si daca nr pare si impare aveau aceeasi semnificatie care o puteau avea pt cativa rari matematicieni greci de care nu cred ca poporul era asa de larg interesat, plus ca povestile mai recente de pe bloguri mai mentioneaza si ca aceste ursitoare erau “fete fecioare fara pacat”, zau, pai la vremea ursitoarelor dar si a ielelor nici nu venise inca vorba de pacatele crestinismului plus virginitatea reprezenta altceva la vestalele grecesti de profesie lucrator bisericesc si oracol, plus ursitoarele nu au ajuns la poporul roman neaparat numai pe filiera greceasca antica, adica nu neaparat de la sud ci poate si de la nord si de la est…dar asta e parerea mea si efectiv nu stiu daca e corecta)

  1. Sincer, in capul meu nu este nicio legatura intre Paste si iepuras… Ca multe alte chestii, am senzatia ca si iepurasul de Paste este mai mult un concept de marketing, preluat din occident pentru ca, nu-i asa, inca un pretext pentru cadouri/kitsch-uri nu strica niciodata.

   Prin urmare, iepurasul – mai ales in forma asta, puerila – mi se pare foarte nimerit pentru o invitatie mai haioasa la o cumetrie.

 3. Mi-am stricat ochii incercand sa ghicesc cum o cheama pe bebe :D.
  Nu ma asteptam sa te raliezi si sa o botezi :). Invitatia imi place, eu unul i-as mai adauga culoare, dar imi inchipui ca asta nu te surprinde. Iepurele imi place de mor. Dar probabil nici asta nu te surprinde. Eu votez pro 🙂

  1. Sunt de acord ca prima pagina e cam alba… Dar am vrut sa scot in evidenta iepurasul si sloganul… Ma mai gandesc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *