Primul concert al lui Flippy

Palas2Vineri, 05.09.2014, Flippy a asistat la primul eveniment muzical din viaţa ei: un concert în aer liber, susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii “Moldova” în parcul Palas. Cadrul natural a fost unul de excepţie, după cum se poate vedea mai jos, silueta maiestuoasă a Palatului Culturii oferind un plus de eleganţă oricărei manifestări de artă. Muzica a fost superbă, transformând seara caldă de început de toamnă într-un moment sublim.

Orchestra a interpretat partituri devenite celebre datorită unor filme intrate în istoria cinematografiei – şi invers, dovedind încă o dată că muzica simfonică este una dintre cele mai complexe forme de manifestare a emoţiei umane. Oricât de impresionante ar fi, pe marele ecran, filme precum Star Wars, Gladiator, Superman, The Sound of Music (ca să numesc titlurile cele mai cunoscute care au animat publicul aseară), muzica lor interpretată live de o orchestră profesionistă este cu adevărat înălţătoare. Ascultându-i aseară pe talentaţii artişti ai Filarmonicii mi-am adus aminte de CD-urile cu soundtrack-uri celebre, interpretate de faimoasa London Orkestra – discuri pe care le ascultam împreună cu V., amândoi vrăjiţi de cavalcada sonoră.

Palas[sursa foto]

Flippy a fost la înălţimea momentului. Locaţia open space şi faptul că nu am fost ţintuiţi într-un singur loc pe durata concertului i-au permis să se bucure şi de parc, alături de ceilalţi copii (deloc puţini) ieşiţi la joacă în aer liber. La final, micuţa a aplaudat în rând cu toată lumea orchestra, care s-a despărţit de public în ropotele mult-gustate ale Cavaleriei rusticane.

Pentru cele câteva zeci de minute de spectacol, am avut într-adevăr senzaţia că Iaşul poate fi capitală culturală europeană în 2021.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *