San Andreas (2015)

san-andreas-poster

Filmul: San Andreas
O producţie: SUA, 2015
Gen: Action
Durata: 1h 54min
Regia: Brad Peyton
Distribuţia: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Paul Giamatti, Alexandra Daddario
Rating: 1* din 5

 
Cel mai puternic cutremur din istoria înregistrărilor seismologice devastează Coasta de Vest a Statelor Unite.

De ce să nu-l vezi? Pentru că lupta pentru supravieţuire a unei familii, în mijlocul unui cataclism, a fost deja relatată în The Impossible (2012), o poveste inspirată din experienţa reală a unei familii de turişti în timpul nimicitorului tsunami din 2004, care a curmat vieţile a peste 200.000 de oameni din mai multe ţări asiatice. La vremea lui, The Impossible a fost nominalizat la Globurile de Aur şi la Oscar.

În comparaţie, San Andreas nu face decât să reia mitul perimat al americanilor drept singura naţiune capabilă să reziste celui mai mare dezastru natural din istoria modernă – propagandă ieftină, promovată de drapelul dungat/înstelat care flutură izbăvitor în final.

Pentru ce să arunci, totuşi, o privire? Pentru că Dwayne Johnson este un colos simpatic şi, pe lângă faptul că are lângă el o femeie reuşită, Carla Gugino, se distrează cu jucării de oameni mari, precum camionete 4×4, elicoptere, avioane uşoare ori şalupe, fără să-l ia nimeni la rost… Şi pentru că Alexandra Daddario este o încântare pentru ochi şi suflet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *