The Bay (2012)

The-bay-2012-movie-poster1The Bay pare un titlu foarte interesant la prima citire a afişului (produs de aceeaşi echipă responsabilă pentru Paranormal Activity şi Insidious, filmul este regizat de Barry Levinson, cunoscut pentru Rain Man, Good Morning, Vietnam, Bugsy sau Wag the Dog), dar conţinutul este dezamăgitor.

The Bay se vrea un eco-horror despre catastrofa care loveşte un orăşel de provincie american, în momentul în care populaţia începe să sufere de pe urma apei contaminate a golfului din apropiere. În momentul în care locuitorii încep să moară pe capete, în chinuri îngrozitoare, epidemia ajunge în atenţia CDC-ului (Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor) şi a autorităţilor centrale – care aleg să muşamalizeze cazul.

Filmul este conceput ca un documentar gen “teoria conspiraţiei”, un colaj de mărturii video şi audio ale celor implicaţi – victime şi supravieţuitori deopotrivă –, astfel explicându-se şi formatul found footage. Rezultatul este, însă, un ghiveci de scene dramatice, unele secvenţe vizuale intense (dar incapabile să sperie, în condiţiile în care filmul este promovat drept horror) şi o poveste din “bucăţi” prost îmbinate.

La sfârşit, este foarte probabil ca singura idee concretă cu care veţi rămâne este un mare semn de întrebare privind carnea de pui din comerţ, substanţele dubioase cu care aceasta este injectată şi soarta bio-deşeurilor produse de crescătorii.

Trailer-ul îl puteţi urmări aici, întrucât, pentru acest videoclip, opţiunea de incorporare a fost dezactivată.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *