The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 (2012)

Pentru vampiri, apocalipsa era să vină mai devreme de 21.12.2012.
Aseară am văzut şi eu ultimul film din seria Twilight. L-am amânat special ca să-l urmăresc în linişte, nu într-o sală plină de puştani – şi de puştoaice, mai ales – care să ofteze deznădăjduit de fiecare dată când Taylor Lautner îşi dă tricoul jos, ori să facă tot felul de bancuri răsuflate despre Edward-faţă-palidă. [Căci aşa cere eticheta cinematografelor româneşti: orice-ţi tună capul, trebuie neapărat împărtăşit celorlalţi, cu voce tare şi grohăituri]

Ce mi-a plăcut cel mai mult? Genericul de început – pentru câteva clipe, chiar te-aştepţi să vezi un thriller sau o dramă mai acătării. Iluzie spulberată imediat ce Bella şi Edward apar în cadru şi dau drumul siropului tradiţional.
Apoi, Breaking Dawn – Part 2 este, cred, singurul film din serie în care Kristen Stewart chiar trăieşte; respectiv nu se mai vaită aiurea, ca o fiinţă lipsită de apărare, ci zâmbeşte, râde şi chiar ia atitudine. După cum recunoaşte chiar ea, transformarea într-o moartă-vie e lucrul cel mai bun care i se putea întâmpla.
După care sunt de remarcat vampirii strânşi de prin toate colţurile globului. Observându-i, fiecare cu abilităţile sale unice, nici nu simţi cum trece timpul.
Şi, într-un final, coloana sonoră, care nu putea porni decât de la celebra temă compusă de Alexandre Desplat.
Toate astea fac din Part 2 un film mult mai bun decât Part 1, însă nicidecum la nivelul lui New Moon, care mi se pare cel mai reuşit.
Dar nu cumva să credeţi că Breaking Dawn – Part 2 este vreo capodoperă. Fără îndoială că fanii înveteraţi vor fi daţi pe spate, dar filmul – în pofida “amelioratorilor” de mai sus – îşi menţine registrul mediocru care l-a consacrat.
Morala: ne bucurăm pentru sfârşitul vampirilor şi sperăm la alte proiecte – artistice, nu doar comerciale – ale figurilor principale. Dacă Robert Pattinson a reuşit un rol bun în Water for Elephants (rămân de văzut Bel Ami şi Cosmopolis), iar Michael Sheen, Peter Facinelli sau Billy Burke sunt nume deja consacrate, “vedete” precum Kristen Stewart, Taylor Lautner sau Ashley Greene au dezamăgit profund în Snow White and the Huntsman, Abduction sau The Apparition (pe care o să-l găsiţi în lista de filme la nou-înfiinţata categorie Junk [e un film atât de prost, încât am simţit că e nevoie şi de nişte recomandări despre filme cu care să NU vă pierdeţi vremea]).
…Sau, cine ştie, poate foamea de sânge a vampirilor va fi realimentată de foamea de bani a producătorilor de la Hollywood

Comments

 1. Mmmm super, suna bine… chiar zilele trecuta l-am gasit pe cinemax dar n-am avut starea necesara ca sa il urmaresc.. dar o voi face.
  Mie mi-au placut filmele astea desi sunt cam siropoase, vorba ta 🙂

 2. Mie sincer mi-a placut aceasta utlima parte… am vazut-o cand nici nu aparuse pe marile ecrane la noi… am facut rost de el, intr-o calitate mai slaba ce-i drept, dar mi-a placut..
  Acum fiecare cu gusturile lui 😀

 3. Am citit cartile dintr-o sete de relaxare totala acum doua veri pe care culmea, am reusit sa o potolesc :)).Kristen Stewart, actoriceste vorbind, pana in aceasta ultima parte chiar isi face treaba bine, daca ne raportam la personajul descris in carte (tampa, neindemanatica, vaga…). Tot raportat la personaj, in aceasta parte mie mi se pare ca individa nu transmite nimic! Vocea ei, si-asa joasa pentru o femeie firava cum e ea, devine ridicol de grava in acest film… Cat despre Edward, e total absent (probabil ca era marcat de infidelitatile iubitei- sau atunci inca il iubea?- sau poate ca i-a citit gandurile in timp ce ea si-a dezarmat scutul :))). Adica, in afara de prima parte in care rolul de vampir sexy te face sa privesti curioasa si urmatoarele ecranizari, a devenit tot mai acrit parca de propriul personaj.
  Eu am ramas placut impresionata de marea batalie. Dupa dialogul penibil din partea I purtat intre varcolaci, aveam asteptari mai mici.
  Cat despre evolutia lui in Water for Elephants – bravo!
  Recomand insa Bel Ami, in care este ajutat de cele doua actrite sa faca un rol mai bun decat a reusit sa exprime cu Reese si abia astept cronica ta!
  Despre celelalte personaje nu prea am ce comenta, au facut parte din poveste si atat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *