Turcia – Jurnal de călătorie: 7. Palatul verde

AntalyaIniţial am ales un alt hotel pentru vacanţa noastră. Unul cu un nume ca o revelaţie Miracle. Dar, până la urmă, miracolul nu s-a produs, fiindu-ne imposibil să găsim locuri în avionul charter pentru perioada dorită. Astfel încât am ales o variantă de ultim moment: IC Green Palace. Şi n-am regretat cu nimic.

Hotelul este ceva mai retras decât altele (poate mai populare printre turiştii români), beneficiind astfel de mai mult spaţiu pe care să-şi întindă grădinile luxuriante. Hotelul nu e chiar pe plajă, după cum apare în unele descrieri, ci, până acolo, te plimbi câteva minute pe alei înconjurate de un gazon impecabil, de arbuşti şi palmieri splendizi. Iar în partea opusă plajei, pe câmpia imensă sunt împrăştiate căsuţe discrete, cu piscină interioară, ale căror ocupanţi se simt mai degrabă pierduţi într-o rezervaţie naturală, decât în incinta unui resort modern.

Spaţiul şi libertatea de mişcare în natură au fost marile câştiguri ale locaţiei, programul din fiecare seară al lui Flippy incluzând cel puţin o oră de plimbare, pe lângă aerosolii de la malul mării.

Foto - BLOG 2

 

Foto - BLOG 3

Vedere din camera noastră de hotel. Din când în când, vreun bucătar de la cele 4-5 restaurante sărea pârleazul în grădiniţă şi culegea câteva frunze de plante aromatice. Trecând pe-acolo, am depistat chiar şi o căpşună – mare, roşie, coaptă – de care, din păcate, nu s-a interesat nimeni în săptămâna cât am ţinut zona sub observaţie.

Foto - BLOG 5

Foto - BLOG 6

Foto - BLOG 7

În fundal se observă foişorul clădirii principale a hotelului.

Foto - BLOG 8

Foto - BLOG 9

Foto - BLOG 10

Aleea (principală) spre mare.

Comments

  1. Arata ca resorturile propuse de cativa tineri arhitecti pentru litoralul romanesc…in 1995. Era ceva vanzoleala pe tema asta, pe-atunci. Implementarea lor locala a fost senzationala, din ce se poate vedea.

    1. Mai bine nu mai spuneai.
      Una e sa stii ca nu ai, alta e sa stii ca nu ai, dar ai fi putut sa ai. 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *