Warm Bodies (2013)

wbNu m-am mai distrat atât la un film cu zombies de la demenţialul Zombieland. Acţiunea din Warm Bodies e trasă de păr până la cer şi înapoi (când aţi mai auzit un zombi vorbind, ba chiar cu replici precum Bitches, man! sau Fuck, yeah? – ori când aţi văzut ultima dată un zombi meloman, pasionat de viniluri cu Guns’n’Roses?), dar:

Construite în stilul deja consacratului cuplu Bella şi Edward Cullen, personajele principale sunt mult mai bine acordate la tiparul teenager-ilor de astăzi. Nicholas Hoult este R., un zombi cu conştiinţă (semănând foarte mult cu un alt Edward – Scissorhands), care, după ce-l omoară şi-i înghite creierului unui tânăr, capătă amintirile acestuia şi, astfel, o cunoaşte pe Julie – Teresa Palmer (dacă ţineţi minte I am Number Four sau The Sorcerer’s Apprentice). Ea este Bella în variantă evoluată: blondă (cel mai important), vorbăreaţă, cu simţul umorului şi spontană. Împreună, cei doi reuşesc să găsească un antidot improbabil pentru recuperarea oamenilor transformaţi în zombies în circumstanţe apocaliptice, cărora filmul nu le acordă nicio importanţă.

Ar mai fi de spus că Warm Bodies are un ritm foarte bun, alert şi deloc siropos, astfel încât, pentru cei exasperaţi de seria Twilight, ar putea fi cel mai nimerit antidot. Într-un rol secundar, veteranul John Malkovich.

Comments

  1. “The Walking Dead” a avut primele doua-trei episoade grozave, apoi s-a pleostit.

   In schimb, cadavrele umblatoare din “Warm Bodies” sunt mult mai alerte si mai fun – Zombieland style.

 1. E si la mine pe lista – am vrut sa-l vad inclusiv la Cinema 🙂

  The Walking Dead a avut 2 episoade decente si apoi l-am abandonat complet. Mai exista unul ceva mai bun: In The Flesh.

  1. O data pe saptamana merge si cate un episod din The Walking Dead. Ma rog, din toamna, cand se reia…

   Cat despre Warm Bodies, chiar nu ma asteptam sa fie atat de distractiv. Povestile cu zombi sunt si ele destul de fumate – vezi pilotul pentru TV la Zombieland, care a fost o panarama in toata regula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *