Abraham Lincoln Vampire Hunter (2012)

Istoria este scrisă de învingători.
Noroc cu memoriile secrete ale lui Abraham Lincoln, cel de-al 16-lea preşedinte american, care ne dezvăluie adevărul nebănuit despre unul dintre marile momente ale istoriei – Războiul Civil American şi, în particular, masacrul de la Gettysburg.

Ca orice figură carismatică, Lincoln a fost o personalitate controversată – poate şi din cauza laturii sale întunecate, de prigonitor al creaturilor necurate, în speţă vampiri. Începută ca o vendetă personală, vânătoarea de “vrăjitoare” capătă proporţii nebănuite în momentul în care Lincoln descoperă că vampirii stau în spatele intereselor sudiste de a menţine sclavia negrilor. Şi tot vampirii sunt aceia care vor înclina sorţii de partea Confederaţiei în hotărâtoarea luptă de la Gettysburg.
Aceasta este, pe scurt, intriga din ALVH [v-am mai spus că sunt împotriva titlurilor excesiv de lungi, mai ales cand ţin şi de un film prost]. Provocatoare? Cusută cu aţă albă?… Hmm, depinde de gusturi. Cert este că transpunerea pe ecran este dezamăgitoare: de la scenariul care nu se leagă până la efecte speciale comune, şi de la un Lincoln lipsit de appeal-ul personajului real până la vampirii anoşti, pe care nici măcar prezenţa lui Rufus Sewell nu-i ajută foarte mult.
ALVH este un film care spune la fel de multe ca şi acronimul său, având marele merit că poate fi înlocuit în preferinţe de vizionare de aproape orice.
Atunci… de ce-am mai scris despre el? Pentru că cineva trebuia să spună adevărul despre vampiri, extratereştri, draci împieliţaţi, gloanţe de argint şi căpăţâni de usturoi.

Comments

  1. Nu te lua de prietenii mei, extraterestrii!:))Cu vampirii si dracii n-am nici o problema, nu pot sa sufar usturoiul ,iar daca as avea gloante de argint le-as topi si as face cercei…

  2. Uite ca filmul asta chiar ca nu aveam de gand sa-l vad. Insa vine acuma in noiembrie noul film Spielberg despre ultimele 4 luni ale vietii pres Licoln cel adevaratul, cu dl Daniel Day-Lewis in rolul lui Abraham Lincoln, si d-na Sally Field in rolul sotiei lui. Abia astept !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *