Aforism de Crăciun

It’s beginning to sound a lot like Christmas everywhere you go – scurt text pornografic.
Deşi Paştele este cea mai mare sărbătoare creştină, Crăciunul ocupând un loc secundar, vânzoleala din magazine este cel puţin la fel de intensă în această perioadă a anului şi, oriunde priveşti, oamenii sunt cuprinşi de spiritul sărbătorilor de iarnă: şoferii îşi oferă reciproc pizdele din care s-au născut şi mamele care i-au făcut, trecătorii îşi pomenesc împreună dumnezeii, morţii şi crucile, iar pe la colţuri câte-o pulă strigă pe alta: Ci faci, ăi, pulă? Ai luat cadou lu’ fimei’ta?
Da, cu cât sărbătorile se apropie, cu atât zgomotul care le anunţă se ridică mai abitir din stradă…

Comments

  1. Pai nu ati auzit ca pana si Papa a zis public ca de fapt Iisus Christos nu s-a nascut pe 25 decembrie, nici macar in decembrie, asa ca de ce sa nu sarbatorim Craciunul in mod comercial si sa participam la imbunatatirea economiei + sa ii indemnam si pe ne-crestini sa sarbatoreasca alaturi de crestini in acelasi fel ? Si daca unii doresc sa se gandeasca in plus si la nasterea lui Iisus, altii la solstitiul de iarna, etc, fiecare poate sa o faca cu familia si prietenii lor in privat.

    1. Rudolph, ma mir ca tu care esti un fel de Wikipedia vie spui asa ceva… “Papa a zis public ca de fapt Iisus Christos nu s-a nascut pe 25 decembrie, nici macar in decembrie” cu o conotatie negativa cand e destul sa citesti Biblia si dupa semnele anotimpului sa nu realizezi ca nu era vorba de luna decembrie… Cultele neoprotestante care studiaza Biblia temeinic stiau asta de mult de tot, prin 1898 Ellen White scria asta in cartile ei ca e fals ceea ce sustine Biserica cu privire la nasterea lui Isus … iata ca acum biserica a si recunoscut asta !

    2. Eu doar raportam ce a zis Papa Benedict al 16-lea recent in mass-media, mai ales ca acum are si Twitter, eu habar nu am ce or zice teologii experti la ei in sedintele lor academice pe diverse religii, si nici nu am citit Biblia dicolo de povestea lui Adam si Eva, pt ca la povestea cu Cain si Abel am intrerupt deja ca nu mai semana cu Cartea Junglei si nu fusese cu happy ending, si dupa aia am vazut ca incepeau niste liste de nume de regi sau dinastii intregi, de parca era o lectie de istorie, si m-am lasat. Am mai deschis Biblia de vreo 2 ori de atunci sa mai citesc cate un fragment, dar eu chiar ca nu am citit Biblia, nici despre religii in general prea mult nici din carti, nici pe Internet, nici de pe wikipedia, pt ca nici nu m-a interesat si mi s-a parut si ffff complicat, doar ce mai apare in mass-media mai citesc. Si NU am comentat cu nici o conotatie negativa, eu chiar il respect pe Papa Benedict, (desi eu nu sunt catolic, dar totusi consider catolicismul o religie ff serioasa si importanta), ca tot el a dat liber si la uz condom cu scop de prevenire BTS si chesatia asta mi s-a parut chiar revolutionara, incluziva si toleranta pt biserica romano-catolica si mi se pare total OK. Eu nu sunt impotriva religiei organizate traditionale, chiar o consider ff utila, desi desigur deplang din tot sufletul coruptia institutionala sau atitudinile extremiste din partea oricarei institutii oficiale.

  2. Eu cadouri cumpar oamenilor doar de ziua lor, de Craciun mananc si dorm ca sunt zile libere si de revelion plec din tara. Sunt niste traditii d-ale mele:))) Si am rezolvat toate problemele. Ma enerveaza totusi ca tine primaria un triliard de becuri aprinse prin oras, pe banii mei, dar la asta inca n-am gasit solutie.

  3. De asta se numeste blog; ca sa poti scrie frumos, linistit, ca sa poti injura cand vrei sa te descarci, ca sa poti urla la cei care te enerveaza. Nu pentru ca ti s-a intamplat ceva; aviz lui @bucuros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *