Am gaze – UPDATE

De data aceasta, tanti n-a mai fost aşa amabilă.
Aşa cum spuneam mai devreme, odată întors de la Agenţie, mi-am citit contorul (cu umilinţa celui adus la calea cea dreaptă) şi am sunat din nou la Call center.
Mi-a răspuns o tanti ceva mai molcomă decât prima, care nu mi-a oferit niciun sfert din informaţiile de la tentativa precedentă. Acum nu se mai vedea în registre decât prima (şi singura) factura ajunsă la mine şi plătită. În rest, linişte şi întuneric… Doar încăpăţânarea mea de berbec a făcut-o pe tanti să-mi ceară noul index şi să-mi dea un număr de înregistrare la solicitarea mea.
Care solicitare? 

Pentru o nouă factură, desigur, care va ajunge la mine (zice-se) în 30 de zile.
Având în vedere că ultimele două citiri au rămas tot la Dumneavoastră, cum am eu siguranţa că – de data asta – voi primi factura?… În ritmul ăsta, până s-ajungă hârtia, mă trezesc cu băieţii de la debranşări că-mi sigilează contorul.
Păi, dacă vedeţi că n-ajunge, reveniţi la noi cu un telefon.
Aşadar, eu am problema, eu pun întrebările, la mine e soluţia.
Şi dacă vin băieţii?
Nu-i nimic, ne daţi şi-atunci un telefon. [Caz în care: 1. vă vom consola, spunându-vă că, în afara faptului că v-am lăsat fără gaz în mijlocul iernii, totul e perfect OK; 2. vă vom confirma că, într-adevăr, să rămâi fără gaz când afară temperatura e sub limita îngheţului e chiar naşpa; 3. vom apela la înţelegerea şi priceperea Dumneavoastră să rezolvaţi problema – eventual să veniţi singurel la Târgu Mureş, să vă emiteţi o factură de mână, pe care apoi s-o plătiţi; 4. vă trimitem la naiba-n praznic, că doar n-avem program până seara la opt ca să-i ascultăm pe toţi nenorociţii cu problemele lor]
P.S. Un motiv pentru cele două citiri care “s-au blocat”? Mama natură. Ce, la voi, când eraţi mici şi vă jucaţi, nu s-a pus niciodată fiindcă “a fost cu natura”?

Comments

 1. “a fost cu natura” … scăpam din multe cu asta când eram mic :))
  Pe mine nu mă mai surprinde nimic la instituțiile astea, câteodată am impresia că unii angajați au propria lor logică 🙂

 2. Moama, pai si tu acum ce faci? Iti iei ceva electric de incalzit? Doar nu vei sta in casa sa te trezesti cu turturi la nas. 🙁
  Astia zici ca nici nu sunt platiti sa isi faca treaba.:(

  1. Am sa revin cu un telefon saptamana viitoare, sa vad daca s-a emis o noua factura. Daca situatia persista, am sa fac o sesizare scrisa.

   Ma gandesc ca n-au cum sa ma acuze de neplata unei facturi pe care nici ei nu o vad in sistem.

   Presupun ca, daca as ignora problema, m-as trezi mai tarziu acuzat – nu de neplata, ci de faptul ca nu i-am anuntat, eu pe ei, sa-mi emita o factura pe care sa le-o platesc. Adica, vina mea ar fi ca nu le-am facut treaba in locul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *