Au fost sau n-au fost?

silicoane_incalzite_pitipoance_dorobantiDeoarece mâine este – într-adevăr – prima zi de muncă din 2014, se poate trage concluzia că huzureala Sărbătorile de iarnă s-au încheiat. Doar că… Au fost sau n-au fost?

Pe 25 decembrie, în balconul meu era un soare ca-n zilele bune de vară, iar pe cerul senin, fără pic de nor, se putea vedea dunga unui avion plin – probabil – cu prichindei nemulţumiţi că Moşul nu le-a respectat întocmai dorinţele din scrisori, iar acum se duceau în Laponia pentru un protest oficial. Să nu fi avut bradul împodobit, cred că mă pregăteam de Paşte.

În schimb, în seara de 31 a fost o vreme mohorâtă, apăsătoare şi cam umedă, încât aproape eram în stare să jur că în dimineaţa următoare trebuia să mă duc la şcoală, pentru prima dată după o vară spectaculoasă.

Cu alte cuvinte, imediat ajungem la jumătatea – calendaristică – a iernii şi încă n-am simţit-o.

Cineva spunea odată că iarna nu-i ca vara. Iată, însă, că lucrurile se mai schimbă şi iarna face tot mai mult a vară.E drept, nici respectivul nu mai e mândru fecior, cum era odinioară…

Comments

 1. Sincer, anul asta parca a fost septembrie. Nu am simtit deloc “spiritul Craciunului”. Doar un prilej de distractie in familie, cu prieteni, cu verisoare, si cam atat..

 2. Teoretic inca mai sunt sanse sa ninga. Drept… nu prea se simt sarbatorile fara zapada, dar la cum evolueaza clima, e posibil sa ninga prin August…

  Apropo… La multi ani si un 2014 plin de realizari !

 3. Iar azi, de Boboteaza, un fel de 1 martie combinat cu bradul de Craciun- cosulete cu ghiocei si crengute de brad. Sa nu mai spun ca am o poza cu toporasi infloriti pe 10 decembrie. Anotimpurile isi fac de cap.

  1. Oamenii isi fac de cap ! Noi suntem de vina, poluarea, alea-alea, pricepi ? De fapt nu pricepi, ca esti femeie, tu nu stii decat sa te f#$! si sa pui poze nud pe facebook, ce sa stii tu altceva…

   Amice, doua lucruri:

   1. Pe blogul meu, limbajul licentios este acceptat cu rezerve si doar intr-un context justificat. Nu poti sa spui ca n-ai stiut, scrie foarte clar aici.

   2. Totusi, n-am sters comentariul, deoarece, stiind despre cine vorbesti, caracterizarea ta este de un haz fulminant.

   Morala: baga-ti mintile-n cap si scoate-ti p#!@ din gura, ori scuteste-ma…

   Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *