Baba oarba bancară

Blindfolded1Vă spuneam că, nu foarte demult, am fost cu taică-miu la o bancă, să rezolvăm problema unui cont rămas de la M. Şi vă mai spuneam şi că banca n-a dat nici doi bani pe drepturile noastre, revendicate în baza unor documente eliberate de un judecător şi avizate de un notar public.

Ei bine, n-a fost numai o singură bancă. La câteva zile după primul eşec, ne-am încercat norocul în altă parte. Rezultatul?… Aceeaşi atitudine sictirită şi jignitoare a unor funcţionari, dar – supriză! – o altă viziune asupra speţei noastre: în două zile ne-am scos banii (o altă sumă fabuloasă, de vreo… 70 de lei) şi am închis contul.

Impulsionaţi de reuşită, am zis să mai încercăm o dată la prima bancă – dar la o altă sucursală. Ce s-a întâmplat? Săptămâna trecută taică-miu s-a dus să încerce marea cu degetul, iar astăzi am scos banii şi am închis contul. Iar oamenii au dat dovadă de înţelegere şi amabilitate exemplare…

Printre noi, oamenii de vânzări, cei care venim în contact direct cu clienţii, umblă vorba că, pentru client, tu – cel din faţa lui – eşti instituţia. În cazul băncilor, se pare că ideea aceasta e cât se poate de adevărată. Dacă te uiţi prin Ziarul Financiar, mai mult ca sigur ai să găseşti un top cu vreo 40 de bănci active în România [minus una – RIP Bank of Cyprus]. În realitate, însă, sunt atâtea bănci câţi oameni sunt la ghişee.

Comments

 1. Asta imi sduce de aminte de o intimplare prin care am trecut eu… Am primit o suma de bani prin Western Union anul trecut cand trebuia sa-mi fac contractul pe casa si cand am ajuns la ghiseu mi-au dat sa scriu un formular… am scris 3 si de fiecare data gasea o greseala… dupa ce in sfarsit am scris unul corect cum a vrut doamna mi-a zis ca nu mai are bani ca tocmai se terminasera, asa ca am mers la Posta Romana ca si acolo eliberau trimiteri WU… Si acolo pe geam scria mare ca ei fac toate actele persoana care scoate trebuie sa stie doar codul trimiterii, in 10 minute aveam banii in mana… si dincolo statusem mai bine de o ora .

 2. Eu folosesc doar o singura banca. De ceva ani si pana acum sunt multumit de serviciile oferite. Sper sa o tina tot asa si in continuare.

 3. Eu nu prea am de-a face cu bancile in afara unui card pe care imi intra veniturile…. insa si de asta sunt dezamagita… de ce? Fimiu nia aruncat cardul fara sa imi dau eu seama… si mam dus sa il refac… insa felul in care s-a purtat doamna de acolo m-a dezgustat….

  1. Ba da. Insa, lasate de capul lor, comisioanele astea ar fi generat comisioane care ar fi depasit cu mult suma pe care am ridicat-o.

   Ca sa va convingeti si mai mult de echivocul normelor bancare (doar Romania, asa cum spuneam in recenzia “Romaniei altfel” a lui Lucian Boia, sta sub semnul echivocului), exista o procedura ce reglementeaza inchiderea conturilor fara activitate de mai mult de sase luni. Ei bine, daca banca n-ar fi aflat de decesul titularului, procedura s-ar fi aplicat fara probleme (iar banii s-ar fi pierdut). Insa, odata ce ne-am infiintat la ghiseu in calitate de mostenitori, procedura nu se mai aplica. De ce? N-am primit un raspuns coerent, cu toate ca noi ne-am aratat dispusi chiar sa dam in scris ca renuntam la orice pretentie (si la cele cateva sute de lei), daca astfel usuram procedura si ajungem mai repede la inchiderea contului.

 4. Eu am o ciuda si-o lehamite pe CEC(doar din intamplare le-al trecut pragul, nu lucrez cu ei) , cei din orasul meu sunt niste catastrofe. Iar acum l-au pus sef de sucursala pe fostul meu manager de spital, o nulitate absoluta dar PDlist de frunte! O sa-mi placa CEC si mai mult!

   1. Inseamna ca n-ai avut probleme (INCA) la ING. Desi sunt super-moderni in aparatura, personal semi-tanar…perspectiva este insa SUMBRA. E mai greu sa discuti cu o tinerica incompetenta decat cu o femeie mai in varsta si lenta.

 5. Unii oameni sunt otravitori ca ciupercile alea cu puncte rosii singura diferenta e ca nu-i poti deosebi de altii
  Cati functionari, atatea comportamente

 6. Da…stiu povestea cu contul. Ma bucur ca ati rezolvat pana la urma.
  Nu cred ca trebuie sa judecam o institutie dupa omul de la ghiseu. E cam la fel cum nu ne place sa fie judecata toata tara (adica noi toti) dupa cativa insi care ne fac imagine urata in afara, de exemplu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *