Balega inamovibilă

Dacă săptămâna trecută am stabilit şi alte înfăţişări pe care le poate căpăta bizonul în interacţiunea cu oamenii, astăzi e momentul să vedem cum arată el atunci când se crede neobservat de nimeni.
În imaginile de mai jos puteţi vedea cum parchează un bizon o maşină. În ciuda tuturor aparenţelor, vă asigur că vehiculul staţionează pe locul respectiv – încă din timpul nopţii.
Sigur, veţi spune că, probabil, a venit acasă noaptea târziu şi n-a mai găsit loc de parcare şi s-a “strecurat” şi el lângă un alt seamăn, care a forţat la limită colţul intersecţiei. Între timp, ceilalţi au plecat şi a rămas el, singur ca o balegă în mijlocul asfaltului.
Ei bine, sunt convins că exact aşa s-a întâmplat […]

Dar, pentru mine, ăsta nu e un motiv, ci o scuză – ba chiar una lamentabilă. Argumentul pe care mă bazez? Foarte simplu: de când îl ştiu, taică-miu şi-a parcat întotdeauna maşina în stradă, lângă trotuarul din faţa blocului. Şi s-a întâmplat de multe ori să nu găsească loc în faţa scării (blocul alor mei e lung cât toată strada şi are vreo cinci-şase scări). Însă, om fiind, şi nu creatură cu oase-n burtă, a căutat de fiecare dată un colţişor de-a lungul străzii, unde să se strecoare şi el, fără să încurce pe nimeni – chiar dacă asta însemna să parcurgă la picior cumplita distanţă de câţiva metri până la intrarea corectă în bloc. [Limitând astfel riscurile de a primi o cheie pe tăblărie, ori vreo “ciupitură” la cauciucuri – cum te mai înştiinţează câte-un român că i-ai luat, chipurile, locul arondat lui de zeii antici, de Allah şi de Dumnezeul creştinilor laolaltă.]
Prin urmare, se poate. Cu puţină minte şi un pic de voinţă.
Numai bizonii nu pot. Pentru că mintea lor nu este puţină (abia ce-am demonstrat săptămâna trecută că, din punctul ăsta de vedere, bizonul este totuna cu elefantul) şi ei nu au doar un pic de voinţă. Din contră, au o voinţă atât de puternică, încât înţepenesc locului exact acolo unde-i prinde acest gând. Şi devin de neclintit.
Întocmai ca o vită care lasă câte-o balegă în locul în care o trec nevoile naturii.

Comments

 1. Ei, nici nu prea îţi trebuie minte pentru asta ci doar bunăvoinţă. Ăsta e, mai degrabă, doar o încercare de bizon… nu prea reuşită, oricum!

  1. Ori e offside, ori nu e… Bizonii nu umbla cu jumatati de masura 🙂

   Si, oricum, el a lasat suficient spatiu sa se treaca pe langa el – ideea asta o vom analiza in episodul de saptamana viitoare.

 2. Ba e ofsaid 😀
  Hai, înțeleg, poate era aglomerat, poate nu era de prin zonă, dar eu în locul lui la prima oră m-aș fi trezit și aș fi mutat mașina de acolo … chiar dacă nu încurcă circulația. N-aș suporta să-mi știu mașina în mijlocul drumului.

 3. Esti tu rau, daca n-a gasit omul intr-un perimetru de 50 de m, ce vrei sa faca? S-o lase la 100? 150? Pai ce dracu, dat bani pe masina sa mearga pe jos.

  1. Din acest motiv, propun infiintarea mall-urilor drive-through. Astfel, niciun bizon nu va mai fi supus torturii de a se deplasa atatea zeci de metri prin parcare, de la usa magazinului pana la portiera masinii.

   Avem cinema drive-in; avem fast-food drive-in; avem depozite drive-through – de ce n-am avea si mall drive-through? In felul asta, toate ar fi la botu' calului (e de la sine inteles ca si aia cu carute vor profita de noile artere de circulatie).

   Bizoni, cai… are balta peste! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *