Belgia – Jurnal de calatorie: 1. Prolog. Alinierea planetelor

Prolog – Alinierea planetelor
Peste exact o lună, o aliniere rară a planetelor va aduce sau nu sfârşitul lumii – în funcţie de vibraţiile negative sau pozitive pe care vi le inspiră expunerea ecuatorului galactic, ori de rădăcinile mayaşe ale fiecăruia.

Ceea ce foarte puţini ştiu – mai puţini chiar şi decât degetele de la mâini, iar dintre aceştia unii abia dacă ne dăm seama acum – este că planetele s-au mai aliniat o dată anul trecut. Căci 2011 a fost un an extrem de încărcat: printre alte realizări, am călătorit în Cehia, în Belgia şi în Spania. Chiar dacă primele două au fost numai nişte city-break-uri de 3-4 nopţi, Belgia cel puţin va rămâne o amintire de neuitat, căci, după mai bine de 15 ani, am ieşit cu ai mei undeva.
Până anul trecut, ne-am căutat fericirea separat. Eu pe alte continente (dincolo de Atlantic sau de Mediterană), ei punctând oraşele-reper ale Europei: Londra, Paris, Amsterdam, Roma, Viena. Dar luna lui august ne-a reunit pe toţi la Bruxelles, pentru câteva zile – şi nopţi – pline de farmec şi emoţie.
Indiferent cât de sceptici sunteţi privind sfârşitul ori supravieţuirea umanităţii dincolo de anul 2012, un lucru este sigur: următorul eveniment astronomic de amploarea alinierii planetelor din decembrie se va mai petrece peste câteva decenii bune – cu sau fără terran-ii care să-l consemneze în istorie…
Însă o nouă aventură precum escapada belgiană din 2011 nu se va mai produce niciodată – va rămâne prima şi ultima excursie de familie alături de M.
Vă invit să o rememorăm împreună.
P.S. @coolnewz: La sfârşitul acestei serii de articole, sper să am suficient material de adaptat pentru travel.coolnewz.info

Comments

  1. Esti prea tanar pentru a stii cata spaima au indurat unii inainte de anul 2000, cand se zvonea ca vine sfarsitul pamantului. Nu mai este nici M. , pentru a-ti povesti despre babe panicate, despre tineri care nu aveau chef de nimic, pentru ca “oricum vine sfarsitul pamantului si murim toti”…

    1. Eu tin minte ca am avut un revelion deosebit de interesant intre anii 1999 si 2000, in care efectiv gasca in care eram s-a apucat sa sarbatoreasca fiecare an nou in ordinea prezentarii la TV incepand cu Kiribati, si continuand prin toate fusurile orare, cu cate un toast alcoolic de intampinat Noul An ! Eram deja beat crita cand a venit Anul Nou in sfarsit si acolo unde eram…putea sa vina si sfarsitul lumii si eu nu l-as fi bagat in seama ! Asta face parte din cele 2 mari betii pe care le-am tras eu la viata mea, in decursul carora chiar m-am imbatat rau de tot, nu doar ametit asa usor, si dupa care m-a durut capul asa de tare si mi-a fost asa de rau a doua zi, mai ales ca la prima bausem numai sampanie, iar la a doua, asta de Anul Nou, amestecasem diverse bauturi, incat mi-am zis ca efectiv nu merita sa mai fac asa ceva niciodata, indiferent de daca mai vine sau nu vreun sfarsit al lumii ! Dar totusi tin minte ca noua nu ne prea era frica de sfarsitul lumii, ci mai toti credeau ca va fi cel mult ceva legat de accesul la Internet, ca citisem chestiile alea despre Y2K, si nu ne era noua atunci de posibile consecinte mai grave, ci mai mult ca nu vom avea acces la Internet !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *