Brânza pneumatică

O brânză de articol.

Ca un mare corporatist – cu reminescenţe de student căminist – ce mă aflu, astăzi am servit un brunch la birou: brânză pe pâine cu măsline mov. Şi pentru că sunt un mare corporatist şi am gusturi fine, am căutat o cremă de brânză la fel de fină şi fără E-uri care să zgârie la limbă… După un proces de selecţie extrem de alambicat, care a ţinut cont de criterii esenţiale pentru un aliment, cum ar fi culoarea ambalajului, care trebuia neapărat să se asorteze cu măslinele, am luat o cutie din raftul magazinului, am plătit-o şi m-am retras în camera din spate, să-mi devorez prada.

Dar, la desfacerea cutiei, surpriză: brânza mea catifelată era mai mult aer şi mai puţină substanţă.
Prima mea intenţie a fost să acuz firma  producătoare de foul-play, respectiv că gramajul afişat pe ambalaj nu este acelaşi cu gramajul efectiv al conţinutului. De fapt, produsul prezentat pe ambalaj diferă de cel de interior, dar trecem peste…
Apoi mi-am dat seama că aş fi comis o mare nedreptate, acuzând nişte oameni de un fapt pentru care natura este singura responsabilă.
Era o vreme când păsările aveau oase pneumatice, în măsură să menţină greutatea corpului la un nivel relativ scăzut şi să le confere zburătoarelor portanţă. Ei bine, acea vreme a trecut. Astăzi, păsările păstrează aceleaşi caracteristici, însă nu mai sunt singurele cu elemente componente pneumatice – vacile au acum ugere pneumatice, astfel încât laptele iese cu bule de aer, din cauza cărora brânza nu mai e nici ea cum a fost odată.

Comments

    1. N-am cantarit-o. Dar faptul ca, ochiometric, mai mult de un sfert din volumul caserolei era aer, ma face sa cred ca intamplarea nu se datoreaza vreunei manipulari mai violente, care sa framante continutul din interior.

  1. De patit nu am patit, pana acum :D.
    Mie imi pare rau ca aici, in Spania, nu exista branza de vaci, pentru ca imi place branza de vaci dulce si mi’e un dor de gustul acela…

  2. Eu ma omor dupa branzeturi, miam-miam-miam (drooling). Daaaar: a) nu le-as include intr-un brunch corporatist (muffins mai degraba) b) sunt foarte atenta la producator (brand-ul conteaza) c) stiam deja de bulele de aer (cu toate ca asta in mod deosebit mi se pare imensa).
    Am recitit comentariul si suna stupid; sa stii ca nu-i, e doar limitat de spatiu. Am aruncat si eu o opinie. 😀
    P.S. : In prima poza e un cheesecake?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *