Breaking news – Broken tram [UPDATE]

În Iaşi tocmai s-au ciocnit două tramvaie.

2_Fotografie0163Imagine surprinsă cu telefonul mobil, la câteva secunde după impact.

646x404

(sursa)

IMG_9696

(sursa)

Accidentul s-a produs într-una dintre cele mai ciudate intersecţii din Iaşi, str. Gării cu str. Arcu. Garnitura 276 tocmai urca spre Piaţa Unirii, tronson pe care apar frecvent ambuteiaje. Tramvaiul s-a nimerit ultimul într-o coloană de vehicule blocate. Din motive încă neclare, frânele au cedat, vagonul a luat-o la vale, intrând în plin în confratele său roz, care tocmai se pregătea şi el de urcare.

Ambele tramvaie au sărit de pe şine, iar conform presei locale, şase persoane au fost rănite, fără pierderi de vieţi omeneşti.

Primul la faţa locului a fost un măturător stradal, care s-a apucat să înlăture cu sârg cioburile şi resturile împrăştiate pe asfalt. Omul a fost deturnat din operaţiunea sa de un poliţist local, oarecum brutal în gesturi.

Accidentul s-a produs în imediata apropiere a depoului de tramvaie, aflat – vorba românului – după colţ, astfel încât zona a fost degajată relativ uşor, garniturile fiind separate, apoi tractate sau împinse cu utilaje cel puţin la fel de hârbuite ca tramvaiele însele.

3_Fotografie0166

1_Fotografie0167

Fotografie0169

Fotografie0170

În concluzie, să-i mulţumim domnului primar Nichita că îngroapă un morman de bani în proiecte fără acoperire, chiar şi sub pretextul accesării de fonduri europene. De luni în şir, numărabile deja în ani, Iaşul este înţepenit în stadiul de şantier, căci edilii au decis refacerea căii de rulare – nu pentru garnituri moderne, ori cel mult decente pentru anul 2013, ci pentru tramvaie vechiturile uzate fizic şi moral, care încă se mai târăsc pe străzile oraşului, la ani buni după ce şi-au depăşit limita de vârstă. E foarte frumos că nemţii, austriecii şi mai ştiu eu care naţiuni conlocuitoare pe continentul european vin la noi să se mire că încă mai folosim tramvaie pe care ei le-au aruncat acum zeci de ani, dar, pusă în balanţă cu siguranţa omului de pe stradă, mai bine ne lipsim de asemenea extravaganţă.

Comments

    1. Sincer, n-am stat sa urmaresc subiectul mai mult decat am facut-o cu pozele de mai sus. Dar vagonul a ramas, intr-adevar, fara frane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *