Carburant online – mişcare offline

oil tradeCred că e clar pentru toată lumea că internetul e locul în care găseşti aproape orice: haine, bilete de avion şi de vacanţă, materiale de construcţii şi idei pentru aranjamente interioare, substanţe fermecate pentru creşterea plantelor în apartamente şi pe câmp, staţii de emisie-recepţie, camere video pentru sporturi extreme şi o puzderie de alte electronice, oportunităţi de job-uri, flori-fete-sau-băieţi, biciclete şi cupoane de reduceri pentru toate astea.

Ce nu ştiam că se găseşte de vânzare pe net este… asfaltul din oraş.

Acum să nu credeţi că străzile noastre sunt atât de ciuruite pentru că unii concetăţeni mai inventivi au subtilizat asfaltul şi l-au scos la mezat pe net. Nu, pur şi simplu am aflat, graţie telefonului fără fir care se creează într-un lanţ de parteneri de afaceri, despre un foarte ambiţios importator de produse petroliere din România, Oil Energy Trading, companie din grupul de firme Ţiriac, înfiinţată în 2012.

Ei sunt cei care au luat asfaltul de pe stradă şi l-au dus în mediul virtual, ca să bătătorească drumul achiziţiilor de produse petroliere prin portalul lor online. Astfel, pe lângă bitum rutier (denumirea business a asfaltului cel de toate zilele), Oil Energy Trading furnizează benzină, motorină, combustibil termic lichid (pentru încălzire de înaltă calitate, destinat centralelor termice şi focarelor industriale), păcură uşoară şi lubrifianţi. Un portofoliu gândit să asigure companiei o poziţie de lider piaţa trader-ilor de produse petroliere din România (până la sfârşitul anului 2017) şi din Europa de Sud-Est (până la finalul lui 2022).

Publicul ţintă al companiei îl reprezintă atât clienţii contractaţi, cât şi cumpărătorii spot – respectiv cei care fac achiziţii izolate, dar în cantităţi semnificative. Pragul minim pentru comenzi de motorină online sau păcură online este de 3.000 de litri. Dincolo de această restricţie, achiziţiile se pot face la orice oră, ulterior fiind posibilă monitorizarea în timp real a tranzacţiei. Livrările se fac oriunde pe teritoriul României, atât cu transportul furnizorului, cât şi cu transportul clientului.

Într-un mediu puternic concurenţial, Oil Energy Trading are încheiate parteneriate comerciale cu unele dintre companiile cele mai reprezentative pe domeniul lor de activitate, precum Rompetrol şi OMV Petrom în zona petrolului şi a energiei, Agricover ca furnizor de servicii integrate pentru agricultură (inclusiv motorină ca input pentru campaniile agricole), Arcelor Mittal pentru producţie siderurgică, ori Aspharom şi Asphadrum pentru infrastructuri de transport.

Şi cum cine se aseamănă se adună, un asemenea anturaj select este primul indicator al seriozităţii cu care Oil Energy Trading priveşte afirmarea pe piaţa trader-ilor de produse petroliere.

Comments

    1. In mod normal da.
      As fi curios, insa, sa aflu mai multe despre amploarea business-ului lor (deh, cand auzi ca apartin de Tiriac, te gandesti la lucruri mari), de vreme ce se promoveaza in acest mod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *