Curse of Chucky (2013)

Curse-of-Chucky-theatrical-poster-watermarked

Filmul: Curse of Chucky
Data aparitiei: 2013
Gen: Horror
Durata: 1h 37 min
Regia: Don Mancini
Actori: Jennifer Tilly

 

Primul Chucky (sau Child’s Play, în denumirea originală din 1988) l-am văzut când eram în şcoala generală şi, pe româneşte, m-am pişat pe mine de frică. De-atunci, horror-urile cu păpuşi sau copii mi se par de-a dreptul sinistre – principalul motiv pentru care am evitat continuările Child’s Play 2 (1990), Child’s Play 3 (1991), Bride of Chucky (1998), Seed of  Chucky (2004).

Curse of Chucky l-am “pescuit” întâmplător, navigând aiurea pe net. Mi-am adus aminte de păpuşa care mă băga-n sperieţi când eram mai mic şi, de curiozitate, am vrut să văd dacă povestea e chiar atât de înfricoşătoare.

Concluzia? Filmul – şi îmi închipui că precedentele nu sunt cu nimic mai prejos – este de-a dreptul penibil. Un scenariu ticsit de clişee (după primele cinci minute, în care o păpuşă bizară ajunge într-o casă desprinsă parcă din poveştile cu Scooby Doo, e limpede ce urmează în restul de 92), sperieturi “telefonate”, personaje idioate şi o păpuşă mult prea grosolană pentru epoca CGI-urilor în care ne aflăm.

Cândva eram copil, mic şi prost, de mă speriau toate rahaturile… Fucking piece of junk!

[I didn’t curse – Chucky did!]

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *