Dan in Real Life (2007)

Un el şi patru ele.

Dan, un editorialist rămas văduv şi cu trei fete de crescut, petrece un weekend alături de întreaga familie la cabana părinţilor săi. Întâmplarea face să o întâlnească pe Marie, de care se îndrăgosteşte pe loc, fără a şti că ea este prietena fratelui său, Mitch.

Dan in Real Life este o comedie romantică destul de drăguţă, construită pe triunghiul (mai mult sau mai puţin) amoros Dan (Steve Carrell) – Marie (Juliette Binoche) – Mitch (Dane Cook) şi pe influenţa acestuia asupra relaţiei dintre tatăl singur şi fiicele sale, aflate la vârstele critice ale copilăriei şi adolescenţei.
Deşi nu sunt un fan al genului, am descoperit câteva faze la care am râs cu poftă. Steve Carrell reuşeşte o prestaţie bună în rolul bărbatului goofy, cu probleme personale nerezolvate. Din punctul ăsta de vedere, filmul este un prequel pentru Seeking a Friend for the End of the World – unde acelaşi Carrell duce la extrem povestea bărbatului rămas complet singur. Însă, spre deosebire de Dodge, individ inert emoţional, Dan trăieşte şi se luptă cu sentimentele pentru soţia dispărută, atracţia pentru femeia nouă şi responsabilităţile de tată.
Partenerii de ecran ai lui Carrell (printre alţii, laureata cu Oscar Juliette Binoche, stand-up comedy artist-ul Dane Cooke, Dianne Wiest, Emily Blunt – într-un rol minor) contribuie din plin la atmosfera familială şi familiară, astfel încât Dan in Real Life este plăcut de urmărit, în pofida finalului previzibil şi a ritmului destul de lent.
În concluzie, nimic spectaculos sau nemaivăzut, dar numai bun pentru o seară liniştită.

Comments

  1. Vad ca Rotten l-a primit bine. Pana sa-ti citesc recenzia, credeam ca-i vorba despre “Lars and the Real Girl”, un film cu un adevar mai brutal la mijloc 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *