De ce iubesc femeia

Love_silhouetteNoi (bărbaţii) ne pricepem la fotbal, la politică (nu este cazul meu), sex (fiecare după posibilităţi) şi mai puţin la femei.
Da, da…

…la femei. Nu ştim să le apreciem când le avem lângă noi şi alergăm precum calul de cursă lungă după ele în momentele când nu sunt lângă noi.

Ne punem mereu întrebarea De ce iubim femeia? şi putem să o considerăm o frustrare bărbătească, aşa cum şi femeile au frustrările lor legate de existenţa bărbaţilor. Totuşi, de ce iubim femeile, când ele ne acuză că suferă din cauza noastră şi că nu suntem atât de romantici precum doresc ele? De ce?

Pentru că este fiinţa care suportă cea mai mare durere din lume şi pentru că eu, ca bărbat, nu aş putea să scot din mine o altă fiinţă. [Cel mult, accept să scot din mine milioane de microfiinţe odată, şi asta numai ca parte a extaticului proces numit orgasm.]

Pentru că m-a adus pe pământ din dragoste, chiar dacă nu a ţinut cont de dorinţa mea.

Pentru că, de când deschizi ochii, primul lucru care te învaţă este cum să îi săruţi sânul când o să creşti.

Pentru că este fiinţa care mă face să trec prin toate stările posibile, în mai puţin de o secundă, mai ales când intră pe net să caute informaţii despre o destinaţie de vacanţă şi sfârşeşte prin a cumpăra rochii de seară online.

Pentru că, din cel mai bun prieten al tău, devine cel mai mare duşman al tău şi invers – mai ales când îi spui c-ai văzut şi tu o pereche de pantofi sport.

Pentru că, în acelaşi timp, poate să fie tratament şi otravă.

Pentru că, oricât rău mi-ar face, nu o urăsc.

Pentru că nu pot să trăiesc cu ea, dar nici fără ea.

Pentru că, atunci când face dragoste, te face să te simţi cel mai important bărbat din lume, chiar dacă tu crezi că eşti un amărât.

Pentru că, atunci când îţi tremură pantalonii pe tine, vine, te ciupeşte de fund şi îţi spune: Fii bărbat!

Pentru că este atrăgătoare atunci când umblă-n blugi, indiferent de înţelesurile şi subînţelesurile acestei constatări.

Pentru că, atunci când toată lumea îi spune că este o curvă, tu îi spui că este o prinţesă.

Pentru că, după ce o femeie ţi-o trage, vine o altă femeie şi îţi spune: Viaţa are gust.

Pentru că, din cele mai vechi timpuri, femeia a fost descrisă ca fiind pură, fără nicio vină, iar situaţiile negative au fost prezentate doar pentru a o transforma şi a-i creşte personalitatea puternică.

Comments

    1. Adica si bebelusii care nu au capacitatea sau oportunitatea sa fie alaptati pot iubi femeile ulterior, nu chiar toti, insa necorelat totusi cu alaptatul in sine. Zic asta in special pt ca nu cred ca e cazul de ex sa se creeze conditii pt ca mamele sa se simta vinovate in mod exagerat in caz ca nu au putut alapta din diverse motive sau daca bebelusul nu a avut capacitatea sa suga la san. Si nici nu cred ca e cazul de a se cheltui bani bugetari pt a institui un program de doici pt bebelusii orfani, desi desigur ca trebuie cheltuiti bani bugetari pt parinti surogat pt orfani, si desigur daca o parte din ei doresc sa ofere si servicii de doica este ok, daca sunt aprobati, dar nu cred ca asta e prioritatea.

      Iar aia cu puritatea e o chestie culturala, posibil economic-politic-culturala, nu prea are de a face cu iubitul femeilor, ci cu exercitarea unor drepturi de proprietate si de mostenire/succesiune, posibil si ceva factori epidemiologic protectori in societatile ff aglomerate, dar in orice caz e ceva mai mult birocratic decat sentimental, (desi desigur ca se pot crea emotii si in legatura cu politica, dar nu din alea legate de iubire propriu-zisa).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *