Decadenţă

Şi totuşi, astăzi, când mulţi îşi aduc aminte de mineriadele anilor ’90, tulburările politice nu sunt cele mai grave probleme.
(sursa)
Vasile Blaga a căzut (all hail Crin Antonescu). Roberta Anastase a căzut şi ea (all hail Valeriu Zgonea). Traian Băsescu stă şi el să cadă (all hail Crin Antonescu – hat-trick?). Într-un asemenea context turbulent, era normal să sune telefonul.

X.
Oficial, să mă roage să-l ajut cu nu-ştiu-ce în weekend-ul ăsta. Neoficial, fiind scăpat temporar de pe radarul Alinuţei, să-mi mai spună despre supravieţuirea în doi alături de Muma Pădurii. Intrăm abrupt în subiect:
Am făcut duş cu ea.
Cam prea abrupt pentru gustul meu. Am o imaginaţie extrem de plastică şi am deodată perspectiva apropierii nude dintre noul Eminescu şi… Oh, yuck!
Dar n-am făcut sex cu ea.
Şi-atunci, în numele Providenţei, pentru ce mă chinui aşa?
Dar, acuma, ea m-acuză c-am lăsat-o însărcinată.
Aha, acum am înţeles. Cred… De fapt… Nu, n-am înţeles.
Cum?
Păi, am atins-o când făceam duş… Ştii tu, cu…
Nu, nu-mi spune! E mai mult decât poate să îndure proiectorul de imagini din mintea mea!
Ş-acuma se plânge că nu i-a mai venit de două săptămâni şi că e gravidă din cauza mea… Da’ cum dracu’ să fie însărcinată, dacă eu n-am făcut nimic, dacă n-am băgat nimic?… Nimic, înţelegi, nici cât unghia…
OK, OK, am înţeles ideea, sărim peste detalii.
Nu ştiu ce-aş putea să-ţi spun. Deja ţi-am înşirat toate sinonimele din DEX capabile să descrie, într-o oarecare măsură, prostia din capul ei.
Dar sunt băiat bun, aşa că mai caut alte moduri prin care să-i explic ce cred despre parazitul uman Alinuţa. Cât eu răsfoiesc prin dicţionar, X. îi dă înainte despre prostia omenească.  Cuplez din nou când îmi spune că ăia de la Open Mind au concediat-o pe prinţesă, fiindcă nu-i mai suportau incompetenţa.
Aşa că mi-a urat şi mie să mă dea afară [unde lucrează X., nu de mult, este irelevant; important e că omul a reuşit să se învârtă de-o slujbă], ca să fim egali. Dacă muncesc doar eu, înseamnă că ea e inferioară şi pot să-i dau papucii pe tema asta.
Şi tu ce-ai făcut?
I-am zis că-i nebună şi am început să ne certăm.
Date fiind experienţele anterioare, asta înseamnă că n-a făcut nimic.
După ce ne-am despărţit [strict în sensul că unul a rămas într-un loc şi celălalt a plecat din acel loc], mi-a trimis nişte mesaje ciudate tare.
Pauză. Intră mesajele. Citesc. Mă crucesc. Mai citesc odată, punând cuvintele într-o topică funcţională. Scuip în sân. Dau să le trimit pe mail, dar n-am acordul autorului. Înjur. Tocmai am ratat cea mai spectaculoasă postare din câte-a văzut Cronica. Îl sun pe X.
Deci, ţi-a spus clar că n-ai să pupi pi… că n-ai s-o pupi până la nuntă, fiindcă ea este o fiinţă castă şi pură…
Exact.
…dar totuşi ai pângărit-o şi ai lăsat-o însărcinată, doar fiindcă “voinicul” tău i-a făcut cu ochiul la duş.
Şi, cum n-o înţelege nimeni [v-aţi prins, ăia de la Open Mind trebuie să fi fost drogaţi când au dat-o afară], nu se aşteaptă s-o înţelegi nici tu, aşa că poţi s-o părăseşti dacă vrei…
Îhî…
…ea se va descurca. Chiar dacă astrele s-au aliniat împotriva ei şi lumea-ntreagă îi este duşman [reproducere personală, influenţată clar de subiectele despre Eminescu de la BAC], ea va supravieţui şi va găsi o cale să-şi ducă existenţa.
Da.
Şi tu?
Eu mă duc acuma la ea, s-o liniştesc.
Deci, n-o laşi?
Nu. M-am ataşat.
Eşti un pr…
Dar…
Hopa! Un element nou în scenariul deja consacrat al iubirii imposibile dintre cotoroanţa care-şi desconsideră, denigrează şi devorează partenerul şi Eminescu – varianta prototip nereuşit, speriat că, la 25 de ani, universul său amoros şi (a)sexual se reduce la Alinuţa.
Mâine mă văd c-o blondă.
Aşa, tati, bagă mare!… Aflu rapid că tipa e doctorand, şcolită prin ţări străine cu bursă Erasmus, deloc de lepădat. Se ştiu numai din vedere – dar există un început pentru toate.
Ieri m-a sunat şi mi-a spus că mă iubeşte.
Da, tati, da!… Ieşi cu blonda şi mai descoperă o nebună! Nu era de ajuns că ai deja o pacoste pe cap, acum arde sfoara la ambele capete, să te arzi bine de tot.
Deci, da, unii au probleme grave de tot. Cu capu’. Dar poate aşa descoperă şi X. că mai are balta peşte.

Comments

  1. Fiind prins la mijloc, eu am urmarit toate fazele cu Alinuta. Si tot nu inteleg. :)))

   Mai mult, sunt absolut convins ca nici X. nu intelege. Dar el o lalaie asa, din inertie.

 1. 1. Cati ani are X ? Este alfabetizat, cel putin in legatura cu stiutul de a citi ?
  2. Sfat pt tinerele persoane care nu beneficiaza de educatie sexuala adecvata in lb romana: nu este (teoretic) neaparat nevoie ca intregul gland al penisului, (nici nu mai vorbesc de corp), sa fie introdus in vagin pt ca o persoana de sex feminin sa poata ramana insarcinata, nu este nevoie nici macar de intreg orgasmul final ejaculator complet pt ca acea fata sa poata ramane insarcinata. Apa din dus sau bazin de asemenea NU protejeaza impotriva unei posibile graviditati. Desigur, sansele pt ca asa ceva sa se fi intamplat in cazul acestei povesti sunt destul de mici, desi sansele pt o transmisie de BTS sunt chiar probabil mari. Probabilitatea ca acea posibila insa improbabila graviditate sa fie cauzata de prietenul X este realist, desigur, cvasi-nula, mai ales daca se deduce cat de cat si data acelei intamplari relativ la perioada asteptata a menstruatiei, insa nula-nula NUMAI DACA X intr-adevar a povestit chiar adevarul complet, in mod detaliat, si a descris exact pozitia penisului lui, (si care parte), relativ la introitusul vaginal al celeilalte persoane, inclusiv distanta dintre acestea (masurabila cu un subler), a descris pozitia corpurilor amandurora, inclusiv a diverselor apendice ale acestor corpuri, de ex maini, picioare, buze, fiecare parte a penisului exterior (descrise mai detaliat pe wikipedia), sani, mameloane, labii exterioare si interioare, (inclusiv pH-ul acestor zone, plus al introitusului vagina, plus al 1/3 exterioare a vaginului, masurabile cu hartie de turnesol, si posibil toate modificabile daca se folosesc anumite produse de igiena cum ar fi sapunurile si/sau gelul de dus), clitorisul, etc, si a descris si ce se intampla exact inainte de acea atingere incerta atat intre el si cealalta persoana, inclusiv sentimentele sau sezatiile lui din acele clipe fatidice.

  Morala: CONDOM/PREZERVATIV (in orice situatie, mai ales, desi nu numai in dus) !

  1. Daca o judeci la rece, povestea e de-a dreptul trista: un incapabil de a se detasa emotional si o retarda incapabil sa presteze o munca.

   Insa, fiindca omul e o fiinta adaptabila, rasul pare cea mai buna abordare.

 2. Alinutza pare o prostuta de-a dreptul banala, doar mai machiavelica. fiindca-i merge. Dar X are probleme serioase la ambele niveluri. 😀 Dar inteleg de ce-l tii pe langa casa :)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *