Decăderea lingurarului Samir sau demanelizarea României

ManellicaSeara de ieri se anunţa destul de liniştită pentru Românica începutului de an 2013… După ce-a murit, pe rând, pe marele ecran, la spital, la crematoriu, la televiziuni şi în conştiinţa conaţionalilor săi, Sergiu Nicolaescu s-a mutat să moară şi la CNA (instituţie născută de la bun început în moarte cerebrală). După ce s-a fofilat după dealuri, Mungiu a alergat puţin şi după Oscar, dar n-a reuşit să prindă lista exclusivistă a nominalizaţilor. Victor Slav, după ce n-a ştiut ce să-i facă în pat Andei Adam (acesta fiind un criteriu de selecţie deosebit de important pentru cântăreaţă, după cum recunoaşte chiar ea în ultima melodie), a hotărât să-şi încerce norocul cu o altă pseudo-celebritate indigenă – Bianca Drăguşanu. Şi, în fine, după ce s-a lămurit cu liga întâi de fotbal, care intră încet-încet în insolvenţă, sportul românesc şi-a mutat lumina reflectoarelor spre handbal, acolo unde Oltchim este singura noastră aspiraţie la gloria de campioni, naţionala feminină produce deziluzii în lanţ la turneele în care participă, iar conducătorii tocmai au descoperit că jucătoarele lor sunt şi ele oameni, suferă de aceleaşi slăbiciuni şi fac aceleaşi păcate.

Aşadar, un tablou monden suficient de pestriţ îmbelşugat pentru toată lumea, de la Simona Gherghe şi Măruţă, până la Cristi Brancu şi Capatos.

Printre atâtea pete de culoare, abia şi-a făcut loc, la ceas de noapte târzie, Nicolae Guţă – fără mustaţa-i proverbială, să-şi deplângă în direct, la fel de dramatic precum se dădea de ceasul morţii Zăvoranca senioare nu cu mult timp în urmă, aproape-sinuciderea-de-durere prilejuită de moartea fratelui Samir.

Dacă nu ştiaţi, şi n-aveaţi cum, căci moartea domnului Nicolaescu v-a întunecat minţile, pe 4 ianuarie a murit “Regele fierului vechi din Petroşani”, aşa cum era supranumit Samir Lingurar, fratele mult mai titratului Guţă. Un moment peste care acesta din urmă n-a reuşit să treacă, astfel încât a fost nevoie de intervenţia salvatoare a lui Capatos, care să-l bage la terapie-şoc, în faţa camerelor de luat vederi, pe o canapea alături de o psiholetă (o doamnă Nicoleta, cu veleităţi de psihiatru) frumuşică. Dar bietul Guţă nici n-a apucat să-şi verse amarul şi să-şi asigure fanii că, oricât de şocat ar fi, el îşi va onora contractele, că un val l-a şi măturat fără speranţă din ochii publicului. Un cataclism a zguduit emisiunea, noaptea, ţara, lumea şi universul:

Divorţul (nota bene, anunţat pe Facebook) dintre Andreea Marin şi Ştefan Bănică.

Imediat cum suferindul Guţă a părăsit canapeaua durerii, s-au anunţat duplexuri, luări de poziţie în direct – mă rog, fiecare a făcut cât s-a priceput ca să acopere şi să ofere veştii anvergura necesară… Am încheiat zapping-ul prelungit de câteva minute cu un comentariu neaşteptat de inspirat al lui Capatos: Probabil că mâine (adică azi) şi la rubrica meteo se va vorbi despre divorţul celor doi: cum va fi vremea în timpul divorţului dintre Andreea Marin şi Ştefan Bănică?

Morala, pe care probabil n-o desluşiţi, este una destul de îmbucurătoare: Românica a reuşit, cât de cât, să se demanelizeze. Dacă până acum vreun an-doi, norodului – cu maţele ghiorăind de foame şi de ură – i se arunca în ochi orice chiolhan al vreunui “rege” insolit, astăzi, o “ştire” precum aproape-suicidul-autodeclarat al lui Guţă a trecut neobservată. Poate mai există o speranţă pentru ţara asta, din acest punct de vedere?

P.S. Lăsând gluma la o parte, Lingurarul Samir a căzut – după cum am găsit prin ziare – pradă unui galopant cancer de piele, care l-a răpus în doar câteva luni. Legendarii bani “fără număr” ai maneliştilor, cu toate tratamentele din străinătate la care ofereau acces, nu i-au folosit la nimic. Este încă un semn al gravităţii acestei boli, cancerul, şi încă un motiv să-i apreciem şi să-i susţinem pe cei care încearcă să o controleze.

Comments

  1. Uite ca ziua a inceput sub auspiciile unui flagrant cu bomba!:)) Explozibilul ala C4 a fost mai tare decat divortul juniorului de zana, toata lumea a stat cu sufletul la gura sa vada daca sare in aer un cartier intreg din Piatra Neamt!:)) Multumim SRI-ului ca ne-a mai condimentat ziua!

    1. Pai asta faceam, butonam televizorul cat era pauza pe Pro TV la “Spiderman”. 😀

      Comparativ cu “Spiderman”-ul din 2012, trilogia lui Raimi (cu Tobey Maguire) mi se pare un fel de desen animat…

  2. Mda…am vazut si eu toate “evenimentele”…
    Nu cred ca ne mai facem bine. Capatos a trecut repede pe cazul Marin-Banica sa nu ramana ei ultimii care nu vorbeau despre. A trecut ca o unde soc prin toate canalele cazul respectiv… Pe mine m-a lasat rece. Eram curioasa cat va mai tine mascarada…ca ei erau ca si despartiti de mult timp…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *