Dog shit nirvana

Iarba-i mai verde pe partea cealaltă – partea nemarcată de câine.
Aceasta este o însemnare despre proprietarii de animale (=câini) care-şi duc patrupedele la păscut în Palas.
…Şi nu orice fel de patrupede, ci rase cu prestanţă (rotweiler, pitbull, husky, chow-chow etc). Doar n-ai să te afişezi în buricul târgului = centrul universului cu un pekinez dintr-ăla amărât, de care râd şi curcile – ori cu-n şoricar căruia, odată ce l-ai scos din complex pe-o parte, abia îi intră coada în parc pe partea cealaltă…

Aceasta este o însemnare pentru călcătorii de iarbă şi rumegătorii de fast-food care-şi fac siesta pe pajiştile Palasului.
…Pentru că una dintre revelaţiile majore (de-o intensitate comparabilă cu nirvana străvechilor tibetani) ale noii distracţii din oraş este faptul că chiar poţi să calci iarba [construcţia aproximativ-cacofonică nefiind întâmplătoare]
Însemnarea fiind, de fapt, două întrebări:
Pentru unii, oare cât credeţi că va rezista Palasul, dacă transformaţi cu atâta nonşalanţă parcul în toaletă în aer liber pentru câini?
Iar pentru ceilalţi, oare v-aţi gândit vreodată că căcărezele alea pe care le vedeţi prin iarbă nu sunt boabe de piper căzute din sandwich-urile de la Subway ale altora [construcţia vădit-cacofonică nefiind întâmplătoare]?
Puteţi să-mi scrieţi răspunsurile pe o hârtie, pe care apoi să o aruncaţi pe jos, lângă fântâna din centru – data viitoare când vă scoateţi câinele la urinat alergat, respectiv înainte să vă aşezaţi pe covorul verde şi moale de iarbă îngrăşată cu fecale canine.

Comments

 1. Pai asa stil gigi contra (ca-ti dau dreptate, nu de alta), intreb si eu daca a montat primaria stative din acelea cu pungi pentru productiile potaii? Ca daca n-a motat in jurul parcului si la fiecare intersectie, atunci e partial responsabila. Nu cred eu ca aia de la consiliul local al municipiului sunt atat de naivi incat sa-si inchipuie ca locuitorii urbiei sunt atat de bine educati incat sa poarte saci de gunoi in posete si rucsaci. Trebuie sa ajute poporul sa fie civilizat, e datoria lor. Daca au montat si nu-s utilizati atunci trebuie amenzi nasoale. Dar chiar asa, semn ca nu-i voie cu potaia pe gazon e? Ca daca nu e, e cam problematic.
  Acum, la modul general vorbind eu zic ca problema este vechea mentalitate cum ca proprietatea statului e proprietatea nimanui drept care nu merita ingrijita. Pe principiul “ce? e al meu? ia da-l in aia mea sa faca statu'”. Atat timp cat fiecaruia ii pasa doar de metrul lui de pamant, asta va fi situatia. Eu unul privesc Geneva ca fiind AL MEU. Nu al lor, al meu. Dar in afara de vestul Europei si Moscova, parerea asta n-a fost impartasita de altii. Eu, cat am stat in Bucuresti, cand ieseam sa strang gunoiul din fata blocului, sa repar ceva pe la parter sau sa dau zapada iarna, se uitau la mine de parca eram fie nebun periculos, fie tampit. S-au linistit cand au aflat ca-s rus. Cumva asta le explicase cevaul :)). N-am prea vrut sa aflu ce (la momentul ala eram bou, inca incercam sa plac si imi veneau lacrimi in ochi de frustrare cand se purtau urat pe motivul asta :P). Asadar atat timp cat iesenilor li se va rupe de Iasi, asa va fi. Cu exceptia cazului in care li se indeasa niste amenzi miraculoase pe gat si sunt fortati sa devina mai atenti cu “avutul obstesc”.

 2. @Vladimir & ex-silentio: nu stiu sa va spun daca spatiul e supravegheat video, ori daca sunt placute de avertizare. N-am fost pe-acolo decat de doua ori: o data in ziua de deschidere (cand nu vedeai nimic de puhoiul de oameni) si odata duminica seara (cand n-am observat decat cainii care se jucau pe gazon).

  Insa avand in vedere natura investitiei (privata) si valoarea ei, ma gandeam ca vor fi niste reguli mai stricte.

 3. Necazul este ca noi, ca popor, nu avem nici un fel de educatie, nu stim sa reactionam decat la bici. Amenda, paznici… Pana cand vom invata sa fim mai responsabili probabil nu doar Palasul va disparea, ci chiar si Romania. :((

  1. De acord cu Vienela, eu tot zic asta de mult timp. Mi-as dori sa se dea amenzi pentru cretinii care arunca pe jos o hartie sau orice altceva. Amenzi din alea de cinci milioane pt ca ai aruncat o guma. Iti garantez ca intr-o luna nu ai mai vedea mizerie pe strazi.

  2. Sincer, ma indoiesc ca asta ar fi solutia. Si amenzile de circulatie sunt tot mai scumpe, dar parca romanasii nostri nu se mai streseaza chiar atat cand stiu ca se prescriu dupa ceva timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *