F1 – Anul I

formula-1-logoEra o noapte de duminică spre luni, plină nu atât de griji, cât de întrebări despre cum avea să fie viaţa începând din dimineaţa următoare. Atât de multe semne de întrebare, încât la un moment dat s-au strâns undeva, deasupra patului, devenind una cu întunericul şi lăsându-se – astfel – tot mai greu peste gene. Grijile şi nedumeririle s-au topit într-un somn adânc, căreia i-a urmat o trezire la fel de bruscă şi de alarmată.

Apoi lucrurile s-au succedat cu repeziciune, ireal, ca într-un film fără sonor: drumul iniţial către spital, apoi drumul către casa medicului anestezist; întoarcerea la maternitate,;aşteptarea lungă şi rece pe holul înfrigurat; conversaţia înjghebată cu paznicul, incapabilă să facă timpul să treacă mai repede; vestea; dezordinea de după operaţie, când nimeni nu părea să ştie ce se întâmplase cu pacienta şi copilul ei; telefonul şi vocea letargică, dar izbăvitoare;  într-un final, întâlnirea.

Acum un an, în 12 ore urma să o văd pentru prima dată pe Flippy, cea nou-venită pe lume.

Astăzi, la un an după acel 11 februarie de neuitat, e deja prima aniversare a micuţei. Încerc, dar nu reuşesc, să-mi dau seama unde şi cum s-au scurs 12 luni. Ştiu doar că toate semnele de întrebare au dispărut, iar astăzi nu-mi pot imagina o istorie scrisă altfel, una fără puiul de om care mi-a umplut – uneori până la intoxicare – viaţa.

Aniversarea lui Flippy s-a suprapus cu nişte împrejurări nu tocmai faste (V. este internat din nou în înfiorătoarea secţie de psihiatrie a spitalului din Bacău, în cea mai proastă stare de până acum, situaţie care i-a produs un şoc puternic lui taică-miu), însă, cu atât mai mult, micuţa se dovedeşte a fi raza de lumină după care tânjeam de atâta vreme.

La mulţi ani, Flippy! E prima ta aniversare, primul tău an – începutul unei poveşti pe care, împreună, o vom face cât mai frumoasă.

Foto - BLOG 1Da, punctul acela albicios de deasupra sprâncenei este acumularea de lichid care s-a format în locul în care Flippy s-a lovit (cel mai probabil) în timp ce se juca, pe care ne pregătim s-o excizăm cât de repede, fiindcă ultimul ecograf a arătat o creştere în diametru de 2 mm faţă de situaţia din decembrie.

Foto - BLOG 2

Comments

  1. la multi ani si multa multa sanatate. sa aveti parte de o viata cat mai frumoasa si mai plina de fericire, mai lipsita de griji si de necazuri.

    tin minte cum era blogul acum un an si ceva. se vede evolutie spre bine. mergem inainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *