Firmituri de Crăciun

tidbitsDupă cum aţi observat, apocalipsa n-a venit nici pe 23 decembrie 2012. Cu observaţia că “neaşteptata” amânare a sfârşitului lumii nu supără pe nimeni, poate doar pe cei care au fost obraznici în 2012 şi ştiu, astfel, că Moşul’ nu va veni la ei anul acesta, închei aici subiectul apocalipsei. Şi-aşa mi s-a spus c-am scris deja prea mult pe tema asta – prin urmare, ne mai auzim pe tema asta prin 2017… Cum, nu ştiaţi?… Să vă povestesc:

…Dar, până la urmă, mai bine nu. Pe cât de înfricoşătoare trebuia să fie apocalipsa asta, pe-atât de siropoasă a devenit întreaga poveste, o telenovelă fără sfârşit şi fără credibilitate – cam aşa, ca ştirile despre eternele speranţe fotbalistice ale României, care se vor transfera la echipele-etalon ale fotbalului european şi vor scrie istorie. Iar eu nu urmăresc telenovele şi nu mai cred de mult în fotbalul românesc.

Şi-atunci, ce să vă mai spun eu?… Despre Hruşcă, Fuego şi Chuck Norris am mai vorbit şi anul trecut. Dacă, totuşi, doriţi un update, am auzit că Hruşcă ar fi scos un album nou de colinde noi, Fuego a pus-o pe maică-sa să împodobească şi brazii din Palasul ieşean [chiar vineri, pe 21.12.2012 – sărmana femeie, nici măcar în 21.12.2012, ultima zi a lumii, n-a avut parte de linişte], iar Chuck Norris a jucat în Expendables 2un film neaşteptat de distractiv.

O altă temă pe marginea căreia s-a mai scris sunt aventurile împingătorilor de cărucioare din parcările ultra-mega-super-hiper-marketurilor. Dar nu s-a scris iarna… Căci existenţa tagmei ăsteia pare a fi una sezonieră: dacă vara eşti asaltat de vânătorii de 50 de bani [Claudiu, păzea!], iarna ia-i de unde nu-s! Deşi parcările sunt congestionate de maşini [pentru că, se ştie, prima condiţie pentru o apocalipsă de succes sau un Crăciun reuşit îl constituie mâncarea în exces porcesc abundenţă], în parte şi din cauza comodităţii nesimţite a unora, care-şi lasă cărucioarele pe unde apucă (cale de acces, loc de parcare, trotuar – nu contează), nu mai e nici pui de cerşetor liber-profesionist, fiindcă au şi oamenii mândria lor: banu-i bun când pică de-a moaca, precum o pară mălăiaţă, nu când munceşti pentru el, frământând zăpada făinoasă printre brazdele de gheaţă.

Iar unul dintre cele mai “fumate” subiecte ale internetului îl reprezintă Facebook – exceptând colţul acesta întunecat, al cărui proprietar nu practică socializarea pe reţele virtuale. Dar cum viaţă reprezintă o adaptare continuă, mi-am făcut şi eu wall. Mai exact o pagină pe care sunteţi liberi să faceţi orice fel de comentarii, de la elogii şi promisiuni de statui înălţate în cinstea întunericului – până la observaţii şi critici, despre care credeţi c-ar avea mai mult efect dac-ar fi făcute publice şi nu trimise în particular, pe e-mail. Singura condiţie este păstrarea unor norme de comunicare decentă, altfel vor fi tratate ca spam.

Astea fiind spuse, s-aveţi o duminică liniştită, în aşteptarea cadourilor / surprizelor / chiolhanurilor / apocalipselor de mâine!

Comments

  1. Deci lipsa cerşetorilor de cărucioare e generală, nu e doar o întâmplare? Mă gândeam eu, că deh, când n-ai nevoie de ajutor, nici n-apuci să goleşti căruciorul şi vor să ţi-l ia. Dar acum, pe zăpadă, e muncă şi nu le stă în caracter. Cât despre sfârşitul lumii, e o modă ori un hobby să faci predicţii în privinţa lui. Nici nu s-a răcit ultima falsă profeţie, că altele au apărut. Câtă prostie încape pe lumea asta? Şi la o adică, dacă e să crezi în sfârşitul lumii, trebuie să crezi şi în faptul că numai Doamne-Doamne ştie când va fi. Ori se pare că e un proces selectiv.

    1. Mmm..ba nu, m-am inselat. Am apasat linkul. Deci nu inca. Nu te-ai pervertit inca :)). Pai aia pe care ti-o faci singur (pagina) sigur va merge mai bine decat astea alea noastre de pe FB 😀

  2. Am avut si eu senzatia ca se apropie vertiginos Craciunul, cand mi-am vazut baietii renuntand la tv si calculator. Au venit sa ma ajute sa termin treburile, ceea ce se intampla rar (daca nu cer eu). :))
    Sa ai un Craciun placut, Intuneric!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *