Get the Gringo (2012)

Vacanţele în Mexic nu sunt pentru toată lumea.
Mel Gibson este Driver, un yankeu infractor de profesie, intră cu maşina prin zidul ce marchează graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, pentru a scăpa de poliţiştii de frontieră. Driver supravieţuieşte, doar ca să se trezească abandonat într-un centru de detenţie mexican hard-core – închisoarea-oraş “El Pueblito”.

Driver învaţă să se descurce în noua lume suburbană, descoperă cine este conducătorul acesteia (păpuşarul în mâinile căruia directorul închisorii este doar o marionetă) şi care este marele său secret, legat de un puşti de 10 ani…
Get the Gringo vine după o perioadă de absenţă de pe marele ecran a lui Gibson [că de pe micul ecran am tot aflat despre năbădăioasa viaţă personală a actorului] şi este un remember al vremurilor când starul era Lethal Weapon şi căuta Payback. Poate fiindcă Gibson este şi co-scenarist, ritmul acţiunii, vocea sarcastică din off şi aura interesantă a personajului principal – brutal şi aproape lipsit de moralitate – sunt atât de familiare.
Anii au trecut peste Braveheart cel de odinioară, însă Gibson şi-a păstrat charisma şi apetitul pentru filmele de acţiune. Get the Gringo este întunecat, brutal (violenţa unei comunităţi precum El Pueblito nu va fi pe placul tuturor), dar modul în care Driver abordează direct toate problemele ce se strâng în jurul lui este satisfăcător, inteligent şi uneori amuzant. În plus, relaţia dintre Driver şi puştiul de 10 ani (Kevin Hernandez, demolatorul de WC-uri din The Sitter), care implică orice, de la ţigări la bani şi de la răzbunări de sânge la gumă de mestecat cu nicotină, aduce un plus de savoare.
Pentru amatorii de filme de acţiune, Get the Gringo nu e deloc de lepădat. Iar fanii lui Gibson îşi vor aminti cu siguranţă de Arma mortală a anilor ’80-’90.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *