Identitate

Bizonul merge pe unde vrea el, cum vrea el şi este cine vrea el să fie.
sursa: deviantart.net
Efectul Gallina Blanca
Potrivit acestuia, bizonul suferă de orbul găinilor. Aşa că, dacă-l vezi, fereşte tu primul – el sigur nu te-a văzut… Dacă nu, mai târziu, la sfânta spovedanie în faţa lui dom’ poliţist, bizonul se va jura (am zis sfântă, da?) că s-a uitat în direcţia ta cu fix o secundă înainte să execute manevra care v-a împreunat nefast – iar tu nu erai acolo. Acum, nu numai că este acuzat de ceva pentru care nu are nicio vină, dar mai e şi un ceva care-i depăşeşte puterea omenească de înţelegere[…]
Subliniez omenească, deoarece, în caz de impas, primul lucru de care se preocupă bizonul este ca toată lumea să-i înţeleagă condiţia umană, imperfectă şi supusă greşelii.
sursa: deviantart.net
Efectul Dumbo
Conform acestuia, bizonul are memoria unui elefant. Dacă-ţi iese în cale, fă-ţi un pustiu de bine şi lasă-l să treacă – harta lui mentală e din paleozoic, când pe stradă nu erau alte maşini decât a lui… Altfel, te trezeşti luat în coarnele de SUV, pe motiv că te-ai băgat în faţa lui. Indicatorul de pe stâlpul din apropiere, care demonstrează că tu aveai prioritate, nu te va ajuta la nimic. Bizonul circulă pe-acolo de când se ştie (unii oameni se nasc cu cordonul ombilical înfăşurat de gât, însă toţi bizonii se nasc încolăciţi printre spiţele unui volan) şi niciodată n-a fost vorba să cedeze el trecerea. Şi, chiar dac-ar fi aşa, e prima dată când trece pe-acolo de la instalarea indicatorului (nu-l contrazice; poate n-o fi ştiind regula locului, dar memoria de elefant îi spune clar când a intrat în vigoare: chiar înainte să vină el – ce glumă proastă!), deci nu se pune.
În încheiere, cu multiplele sale trăsături împrumutate, bizonul ne bulversează complet: ce e el până la urmă – cameleon (îşi schimbă înfăţişarea), sau lup (îşi schimbă părul)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *