Întoarcerea la origini

origins.returnAţi observat, probabil, că avalanşa de advertoriale s-a încheiat – în mare parte datorită faptului că pariul care a determinat surplusul de articole s-a încheiat.

După cum spuneam mai demult, a fost mai degrabă un pariu cu mine însumi, căci ideea de a scrie “la comandă” nu prea mi se potriveşte. Dar eu zic că m-am descurcat onorabil şi au ieşit unele materiale chiar interesante, în pofida impulsului comercial care le-a generat. A fost de asemenea şi un pariu cu sponsorul acelor articole, însă despre această latură a demersului meu nu mă pot pronunţa încă…

Pe lângă experienţe personale, stocate adânc într-un creier suprasolicitat, mi-am căutat inspiraţia şi în însemnări mai vechi, scrise în vremuri imemoriale, într-un univers online devenit arhaic. Rânduri scrise într-o manieră diametral opusă faţă de advertorialele de dată recentă, prin faptul că nu aveau un scop anume. Erau născute – cele mai multe dintre ele – din idei prinse din zbor şi puse la încolţit în hăurile minţii. Şi erau opinii subiective, sincere şi complet neprovocate (comercial vorbind) asupra lumii, văzută din întuneric.

Şi mi-au plăcut enorm.

Revăzând ultima lună de Cronică din această perspectivă, simt că blogul şi-a pierdut oarecum identitatea – deşi, dacă e să ne luăm după cifrele din Analytics, impactul a fost unul pozitiv, cu evoluţii de 5-10% a parametrilor-cheie.

Prin urmare, nu ştiu când voi reveni la “munca plătită”. Am posibilitatea să mă implic acum într-o campanie care durează până la jumătatea lui aprilie. Dar parcă mi-e mai confortabilă poziţia mea, de nişă, cu câţiva cititori (unul dintre criteriile respectivei competiţii fiind aria de răspândire a materialelor scrise, implicit audienţa blogului).

Comments

    1. Pur si simplu, nu e stilul meu. Daca trebuie neaparat pot sa scriu, chiar bine, dar lipseste satisfactia de a scrie pentru mine insumi, de amorul artei.

  1. Tu alegi, noi alegem. Insa ai dreptate cand spui ca atunci cand o faci pe bani tot prostitutie se numeste, oricat ai face-o de frumos si finut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *