Întuneric 2.0

2-0-largeDupă un an şi ceva de Blogger, după câteva luni de ministeriat fără portofoliu (a se citi “câteva luni am avut domeniul meu doar pe hârtie”), după câteva săptămâni de moşmondeală şi 50 de bani cheltuiţi, după toate astea plus o spaimă că peste băieţii de la ROTLD.ro au năvălit hacker-ii şi – ptiu, drace, şi Doamne-fereşte – o păţit “odorul” ceva… în sfârşit am şi eu domeniu.

În bunul spirit strămoşesc, conform căruia românii s-au născut pentru a fi proprietari, mai-demult, prin vară-toamnă, mi-am luat domeniu. Mai mult din elanul întâlnirii (de)conspirative de la Berăria Veche, când vocea interioară a berbecului din mine mi-a şoptit că e inacceptabil ca alţii să aibă domeniu propriu şi eu nu.

Odată rezolvată treaba asta, mi-am găsit alte preocupări; site-ul mai putea aştepta, căci, vorba aia, nu el avea să-mi asigure o pâine. Îl aveam, era al meu, plătit pentru eternitate – deci lasă-l să fie acolo, pentru când o să trebuiască.

Şi, sincer, îl mai lăsam şi-acuma, dacă nu găseam pe jos o monedă de 50 de bani, care s-a dovedit a fi norocoasă: cu ajutorul ei am dat de Claudiu şi, cu ajutorul lui, am pus pe picioare ceea ce se vede.

În esenţă, cronicariu.ro este aceeaşi Cronică a unei morţi anunţate pe care o ştiaţi de pe Blogger – dar cu un face-lift semnificativ, cu o platformă îmbunătăţită [de la bun început am admis că WordPress îi este superior lui Blogger, dar, cum prima dragoste nu se uită niciodată, am rămas fidel conceptului iniţial] şi… cu mai puţine stele. Cronica strânsese vreo trei Blog Awards 2012, dar bănuiesc că nu se reportează. 🙂

Aşadar, bine v-am regăsit! Înainte să vă las să hoinăriţi pe domeniul întunericului [trebuie să recunoaşteţi că are un sound aşa, a la Harry Potter – deci de succes internaţional], vă previn că nu toate secţiunile sunt pe deplin funcţionale, dar lucrez la asta. Fiţi înţelegători, în România şi autostrăzile se inaugurează mai întâi pe-o bandă, apoi pe două şi, într-un târziu, pe toate. D’apăi un blog!…

Comments

  1. Sa-l mai colorez… Hmm, stai ca sunt abia la inceput si eu ma plictisesc repede de o anumita tema grafica.

   P.S. Recunoaste ca esti invidios pe nuantele mele de albastru.

 1. Poate e legat de faptul ca am vrut sa verific si cu alta adresa de e-mail, pt ca pe aia gmail nu merge sa o folosesc la blogurile de pe platforma wordpress, decat pe blogspot, habar nu am de ce, e o dificultate tehnica care apare doar intermitent fara sa-mi dau seama de ce, si nu stiam daca merge nici pe platforma asta ro

 2. Vad ca pe ro merge, asa ca am sa folosesc pe asta gmail, ca de fapt asta e adresa mea principala, pe aialalta nici nu o verific ff des, dar observ ca comentariile sunt tot la moderat. Cand o sa ajungi sa le citesti, nici nu e nevoie sa le publici pe astea, doar voiam sa verific cum merge !!

  Imi place designul blogului astuia, nu stiu de ce, dar imi place. Cred ca pt ca imi aminteste de un caiet scolaresc, si pt mine activitatea de a scrie pe bloguri imi reaminteste de facutul temelor pt ca ma straduiesc sa nu fac prea multe greseli de ortografie si de gramatica !

  La inceput, am crezut ca acele cuvinte din header, film, ganduri, carte, calatorii, viata, etc, reprezinta chiar categorii ale blogului pe care sa poti da click si sa accesezi astfel “capitole” diferite unde pot fi linkate articolele respective, dar pe urma am vazut ca ai facut pagina separata pt filme oricum.

  Eu aveam blogul tau linkat in blogul meu in lb engleza, ma duc acum sa schimb adresa lui si acolo.

 3. Îmi place noul look – te prinde :)Și da, premiile primite se reportează chiar dacă ai mutat blogul, lui i-au fost oferite, deci merită să le “care” cu el oriunde merge, deci n-ai scăpat 😛

 4. Ce surpriza! Dupa titlul care mi-a aparut la tine asta-seara am avut o banuiala. Nu m-am inselat.
  Arata interesant. Imi place ca ai pastrat cat de cat atmosfera. La culori ma refer.
  Bafta in noua casa!
  Sa faci sfestania! Altfel nu merge treaba bine. 😉

 5. O, da ce haina frumoasa si cate hectare de sadit in cuvinte , pe-aici!
  La multi ani fericiti pe noul domeniu si cat mai multa lumina sa te inconjoare!

 6. Felicitari!
  Arata foarte bine si asa nemachiat.
  In fond, nu cred ca aspectul te-a interesat pe tine, ci continutul.
  Lucru pe care si eu il apreciez in primul rand la un blog.
  Sa fii la fel de inspirat si aici!

 7. ooo, tare! acu mi-am dat si eu seama! Super, ma bucur! Ti-am intuit un licar in spatele ochelarilor in intunericul berariei asta vara cind am discutat despre asta! Oricum, e aiurea sa faci trafic altora (blogger) cu ceea ce scrii tu! Succes! 🙂

 8. Ahh, Întunericule, mi-o luaşi înainte. Eu mi-am cumpărat domeniul de ceva vreme dar n-am avut timp de lucrat la el… :)))
  Bun așa, spor să ai!

 9. Hai sa te felicit cum se cuvine, desi am citit deja urmatoarele articole. :))
  Sa il stapanesti sanatos si sa ne incanti pe mai departe! Modific si eu adresa ta (pe vechiul blog, unde te am salvat deocamdata, pana cand rezolv cu readerul).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *