Journey 2: The Misterious Island (2012)

Fiecare bunic cu insula lui exotică.
Reluând firul aventurilor demne de un vernian adevărat (vezi Journey to the Center of the Earth, 2008), Sean Anderson încearcă să descifreze un mesaj codat primit de cine ştie unde de la bunicul său, Alexander Anderson (Michael Caine). Dar lucrurile nu sunt deloc simple şi tânărul are nevoie de ajutorul tatălui vitreg, Hank (Dwayne “The Rock” Johnson), pentru a pune cap la cap informaţii din cărţile de aventuri ale lui Jules Verne, Jonathan Swift şi Robert Lewis Stevenson.

Odată descifrat, mesajul îl îndreaptă pe Sean către insula Palau, spre care pleacă însoţit de Hank –  care încercă să stabilească o legătură cu fiul său vitreg (adică să fie lângă el când acesta va descoperi că Palau nu e decât o fundătură).
Bineînţeles, odată ce perechea tată-fiu ajunge pe insulă, se pune în mişcare un set de evenimente incredibile, implicând un pilot de elicopter cam scrântit (savurosul Luis Guzman) şi frumoasa fiică a acestuia, un bunic explorator foarte bine interpretat de venerabilul Michael Caine, o insulă presupus a fi dispăruta Atlantidă, un schelet aparţinând enigmaticului căpitan Nemo şi un submarin uitat pe fundul apei.
Journey 2 este un film ce trebuie judecat strict după ceea ce oferă: o transpunere grafică impresionantă a unor cărţi care ne-au umplut copilăria multora dintre noi. Filmul este family-friendly şi are câte ceva pentru toată lumea: copiii se vor bucura de efectele 3D şi lumea plină de culoare în care trăiesc albine uriaşe şi elefanţi pitici; femeile vor învăţa cum dansează fructele de pădure pe pectoralii lui Dwayne Johnson; bărbaţii îşi vor aminti de acaparanta lectură a lui Jules Verne; iar cinefilii vor aprecia, o dată în plus, şarmul inconfundabil al lui Caine.
Journey 2 este un bun surogat pentru o excursie într-un parc de distracţii cu temă exotică. Enjoy!
P.S. Văzând acest film, nu pot decât să mulţumesc Providenţei că pasiunea dintotdeauna a bunicului de care v-am povestit este şahul. Nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă era şi el un vernian adevărat – şi mi-ar fi făcut cadou un exemplar din De la Pământ la Lună

Comments

  1. Nici prima parte nu a fost prea grozava sau fidela materialului sursa. Cred ca o sa zic pas (cum am zis si lui Race to Witch Mountain, cu acelasi The Rock – am reusit sa vad vreo 10 minute efective din film).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *