Lucky Number Seven

Oscar1În 2012 (şi puţin din 2013), cronicarul din întuneric v-a propus nu mai puţin de şapte filme de Oscar. [Iar aşa cum prevedeam şi acum un an, viitorul se anunţă cel puţin la fel de spectaculos] Dacă nu le-aţi văzut, atunci găsiţi mai departe o listă cu ce-ai pierdut. Dacă le-aţi văzut, atunci v-aştept în continuare pe-aici, să vă exprimaţi opiniile şi preferinţele.

Argo: cel mai bun film, cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun montaj

Lincoln: cel mai bun actor în rol principal (Daniel Day-Lewis), cele mai bune decoruri

Silver Linings Playbook: cea mai bună actriţă în rol principal (Jennifer Lawrence)

Life of Pi: cea mai bună regie (Ang Lee), cea mai bună imagine, cele mai bune efecte vizuale, cea mai bună coloană sonoră originală

Brave: cel mai bun film de animaţie

Skyfall: cel mai bun cântec original (Adele), cel mai bun montaj sonor

Zero Dark Thirty: cel mai bun montaj sonor

Listă extinsă a nominalizaţilor conţine alte zece filme pe care cronicarul vi le-a adus în atenţie: Beasts of the Southern Wild, Flight, Moonrise Kingdom, Frankenweenie, ParaNormaN, Mirror Mirror, Ted, The Avengers, Prometheus, Snow White and the Huntsman.

În final, pentru fanii Twilight care se întreabă cum de filmul vieţii lor a fost răsfăţatul Zmeurei de Aur de anul acesta – aveţi dreptate: ar fi trebuit să se cheme Varza de argint:

Kristen-Stewart-Oscars-2013

Comments

  1. Eu sunt de acord. Ma bucur in mod special ca Argo a castigat pt cel mai bun film si ca Zero Dark Thirty a luat-o peste bot. Imi pare doar putin rau ca nu a castigat Kon-Tiki pt cel mai bun film strain, dar se vede ca tema imbatraniri preocupa destul de multi oameni din Academie in acest moment, asa ca a castigat Amour, si inca probabil o viziune total realist cam dura + probabil WASP-y (white anglo-saxon protestant) despre efortul si chinul real ce o insemna acest Amour, (desi nu am vazut filmul dar am auzit de regizor si cam pot sa-mi inchipui, desi e posibil sa gresesc).

  2. Eu am fost usor dezamagit de faptul ca Tarantino a luat cam praful de pe toba. Evident, judecand subiectiv si fiind un mare fan Tarantino.

    Nu am apucat inca sa vad Argo, dar il am de ceva vreme pe lista, am inteles ca este un film deosebit de bun.

    Lincoln si Life of Pi sunt doua filme foarte, foarte interesante care merita inscrierea lor in istorie.

  3. N-am vazut niciunul si nici nu cred sa se inatample prea curand. In ultimii ani n-am mai vazut nimic. Poate ca voi ramane cu un mare gol in cultura mea cinematografica. M-am resemnat deja. 🙂
    Poate Argo m-ar interesa, dintre toate. Pentru ca as vrea sa vad ce a realizat Affleck, pe care, de cand era un tinerel considerat doar frumusel si atat, eu il vedeam cu totul altfel. Si ma bucur ca nu m-am inselat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *