Lumea de pe frigider

Am văzut că e la modă să-ţi arăţi bijuteriile de familie [fiecare, în funcţie de conotaţia pe care o dă aceste sintagme, este invitat să viziteze site-urile corespunzătoare], aşa că mi-am zis să încerc şi eu.
Prin urmare, behold– lumea pe frigider, înghesuită în colecţia mea de magneţi. Vreo trei dintre ei sunt primiţi, restul sunt “producţie proprie”, direct de la sursă.

Îmi place să colecţionez diverse chestii. Asta până când mă izbesc de necruţătoarea întrebare Unde le mai pun? În momentul acela, mă opresc; iau o pauză; după care încep iarăşi, cu altceva.
Prima mea colecţie a fost de surprize Turbo – nemuritoarele surprize Turbo. O serie interminabilă şi aproape completă, pe care am dat-o la schimb pe ceva insignifiant – dar, fără îndoială, de o importanţă crucială la momentul respectiv.
A doua colecţie a fost de reviste porno. De fapt, nu era doar colecţia mea, era patrimoniul întregii curţi, încropit din economiile fiecăruia – doar că eu eram suficient de nebun să le şi păstrez, în casă, sub covorul de sub masa de lucru din camera mea… Nu mai ştiu cum se numeau – îmi vine în minte doar un titlu, Galleria–, dar erau nişte fiţuici ordinare, pe o hârtie mai proastă decât cea de ziar, cu poze care erau mai mult nişte purici îngrămădiţi şi pestriţi, cu nişte texte idioate de-a dreptul. Însă erau ale noastre şi cumpărarea uneia de la chioşcul din colţ ni se părea cea mai mare aventură a vieţii noastre… Acum, 20 de ani mai târziu, ar trebui să ne reunim şi să ne împărtăşim fiecare gândurile din momentul acela, când ne-am găsit fiecare faţă-n faţă cu the real thing
A urmat apoi o altă serie de reviste – Top Gun, de astă dată în regie proprie. Mereu am fost pasionat de avioane, tancuri şi arme [nici nu se putea altfel, de vreme ce am fost inoculat de mic cu Sven Hassel]. Am renunţat la ea în momentul în care am plecat la facultate; dintr-odată, banii aveau altă utilitate, mult mai stringentă (o masă la cantină).
Ultima colecţie a copilăriei a fost cea de timbre, pornită din iniţiativa lui M. – care mi-a făcut cadou, la una dintre aniversările mele, un clasor şi un plic cu timbre. În scurt timp, clasorul s-a multiplicat în vreo trei, iar timbrele disparate s-au adunat în serii deosebite… Însă facultatea şi-a spus cuvântul: timbrele sunt destul de scumpe, mai ales pentru un student care numără banii de la o lună la alta. Deci, m-am oprit… Ce nu înţeleg eu este de ce nu mi-am reînviat pasiunea odată ce banii n-au mai fost o problemăodată ce-am devenit stăpân pe banii mei. Spre ruşinea mea, nici măcar nu ştiu unde găsesc Romfilatelia în Iaşi…
În prezent, pe lângă magneţi mai colecţionez cărţi. Am deja vreo două sute, care zac în saci din vara trecută, de când m-am mutat… Şi mai colecţionez filme – dar despre ele ştiţi şi citiţi în Cronică
Dar nu colecţionez oameni.
Din păcate? Din fericire?

Comments

 1. 1. citind primul paragraf m-am speriat, 🙂
  2. ai zis de turbo si deja mi-am amintit mirosul si schimburile ce le faceam in beciul blocului
  3. daca nu ai magneti din Irlanda, iti dau eu cand vii la Cj
  4. spune-mi ce carti colectionezi, am si eu o gramada si-ti pot da din ele

  1. Nu sunt ceea ce s-ar putea numi un colectionar activ. Adica nu alerg dupa chestiile pe care le colectionez. Daca dau de ele in drumurile mele, bine; daca nu, la fel.

   Cat despre carti, citesc de toate. Acum caut una despre psihologia canina (tot in urma unei provocari primite de la Printesa Urbana).

  2. Scuze ca ma bag aici, dar nu te-ar ajuta una de etologie animala? Sau chiar trebuie ceva cu extrem de mutle amanunte legate de catei? (nu citesc blogul dansei drept care nu stiu exact care-i provocarea).
   Vladimir

  3. Ideea este urmatoarea:

   In contextul unei discutii despre caini, mi-am expus si eu dilema vietii: in parcarea din spatele blocului este o javra care noapte de noapte se instaleaza in mijlocul strazii si latra toata noaptea, a prost.

   Prin urmare, am rugat pe cineva sa-mi dea o explicatie: daca tot mor de nervi, macar sa nu mor prost.

   Printesa m-a intrebat daca m-am gandit vreodata ce-ar fi in mintea animalului, care sa determine un asemenea comportament. Drept pentru care, cum pe mine ma taie capul la toate tampeniile, i-am promis ca voi citi o carte de specialitate si voi reveni cu concluziile.

  4. Deci merge de etologie, ca este cu siguranta mult mai serioasa decat prostiutele de psihologie felina si canina (care sunt in general comerciale si facute usurel). Macar ca te lamureste de multe alte chestii legate de comportamentul animal (si bineinteles prin incluzie si ala uman :D). Sunt foarte interesante si le citesti aproape ca pe beletristica. Eu stiu ca exista doua bune in limba romana. Daca te intereseaza imi intreb sotia de niste carti de asa ceva, in romana (ea a fost pasionata de asa ceva, si a facut si jumate de an de asa ceva la facultate prin anii mici)

 2. Imi place grozav colectia aia de magneti, dar cu mici exceptii nu-mi dau seama de unde sunt, poti sa pui poza maribila?
  Timbre am strans si eu de pe la 5 ani cand am primit clasoare de la bunicul meu si colectia lui de timbre. Mi-a placut pana hat cand am descoperit tinichelele :D.
  Cartile nu le-am tinut in saci dar frumos aranjate in turnulete de-alungul coridorului si prin camere, dupa modelul matern. De cand m-am casatorit si mutat la casa mea stau in biblioteca, ceea ce e grozav fiindca le prinde bine, se pastreaza mai frumos.
  Imi place grozav frigiderul. Culoarea.

  1. In ceea ce priveste poza, cred ca te-am rezolvat – nu cu una, ci cu zece :)))

   Si… daca ar putea, frigiderul meu din inox ar rosi la complimentul tau.

 3. Guma Turbo am colectionat si eu. Si am mai colectionat niste poze cu personajele din Alba ca Zapada de la o ciocolata. M-a fraierit o prietena si i-am dat-o pe cea mai “valoroasa”, poza de grup. Si acum ma enervez cand imi aduc aminte :)) Acum am si eu aceasta placere, sa adun magneti de frigider. Sunt mici istorioare placute amintirii agatate in bucatarie 🙂

 4. O sa apara si un magnet din Scotia in colectia ta 😀
  Frumoasa colectie..si eu colectionez diverse lucruri din diferite tari. Am acasa un raft special pentru asta…cani, magneti si alte suveniruri puse frumos una langa alta.:P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *