Magic Mike (2012)

Nopţi de vară fierbinţi în Florida.
Magic Mike este un tânăr arătos, cu aspiraţii decente (să deţină ceva, să devină proprietarul unei afaceri), cu o fantezie bizară (să fie designer-ul propriei sale linii de mobilă), cu un truck tipic american, cu un job în construcţii, o viaţă sexuală mulţumitoare (casual sex cu o tipă hedonistă) şi o activitate de noapte debordantă.

Pentru că Magic Mike este unul dintre cei mai hot stripper-i din trupa de dansatori ai carismaticului Dallas, mentorul şi business manager-ul unei afaceri care se vrea întruchiparea celor mai fierbinţi fantezii ale doamnelor şi domnişoarelor.
Iar filmul Magic Mike este o poveste cu şi despre stripper-i, care – în mod normal – ar trebui să aibă succes la public. Odată pentru că Mike (Channing Tatum) şi Dallas (Matthew McConaughey) sunt exponenţii plini de sex-appeal şi umor ai unei trupe care arată demenţial şi dansează într-un mare fel. Şi apoi pentru că regia lui Steven Soderbergh face din Magic Mike mult mai mult decât o orgie vizuală.
Tehnica de bază este juxtapunerea: scenele de noapte sunt pline de lumină şi culoare, pe când cadrele de zi sunt dominate de un fundal galben, şters şi bolnăvicios; în acest film bărbaţii devin obiectul fanteziilor sexuale ale femeilor; popularul şi versatul Mike îl ia sub aripa sa pe neajutoratul Adam “The Kid”, care – odată pus pe direcţia alunecoasă a banilor, femeilor şi drogurilor – nu întârzie să-si bage protectorul în necazuri; Mike trăieşte (de nevoie) într-o lume a desfrâului sexual, dar are cea mai mare surpriză când iubita sa de ocazie, confruntată cu posibilitatea unei relaţii serioase, se dovedeşte a avea o viaţă dublă; Mike visează la o afacere serioasă, pe când Dallas, deja manager, nu doreşte decât să câştige şi mai mulţi bani de pe urma fanteziilor şi iluziilor femeilor; pe scenă, băieţii din trupă sunt aproape nişte zei, în timp ce în culise dau în mintea copiilor şi a femeilor etc.
Prin toate aceste contrapuncte, filmul capătă o profunzime nebănuită la prima vedere a spectacolului carnal. Mike este, poate, cel mai bun rol la zi al lui Tatum, iar Dallas/McConaughey este o explozie de vulgaritate inofensivă şi umor care, combinate cu un fizic sculptural, acaparează – la propriu şi la figurat – scena. Adam (Alex Pettyfer, mai cunoscut din I Am Number Four) nu vorbeşte prea mult, dar are înfăţişarea perfectă a unui novice aruncat în vâltoarea vieţii de noapte. În fine, Cody Horn este conştiinţa cu chip de femeie a lui Mike, cea care-l provoacă să-şi aleagă cu realism priorităţile.
Una peste alta, Magic Mike este o combinaţie inedită şi savuroasă de sexualitate, erotism, umor, vulgaritate, romantism… şi ceva ecstasy. Categoric nu-i de văzut cu copiii, dar dacă ei peste 18 ani…

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *