Mărturisirile unui copil nedus la dentist

Că nu sunt un fan al spitalelor probabil ştiţi. Şi nici al cabinetelor particulare – în special cele stomatologice.
Cred c-am fost la dentist de două ori în viaţa mea. Prima dată ca să-mi scot primul rând de incisivi, care abia se mai ţineau, într-o doară, de gingie, dar pe care n-aveam curajul să-i evacuez folosind metoda tradiţională – aţa legată de clanţa uşii. Iar a doua oară ca să sfredelească medicul într-o carie, singura, ce-mi ajunsese până la nerv.

Prin urmare, într-o încercare umilă de a compensa lipsa controalelor stomatologice, dar nu şi a igienei orale, voi răspunde cu maximă seriozitate întrebărilor din leapşa primită de la Claudiu. So:
1. Ce pastă de dinţi ai acum în baie?
Blend-a-Med Pro-Expert Gums Protection.
2. Ai un motiv anume pentru care foloseşti această pastă de dinţi?
Dacă ne referim strict la pasta de mai sus, am o mână de tubuleţe de 15 ml primite de la unul dintre clienţii mei, care este medic stomatolog. Dar dacă ne referim la brandîn general, am un motiv extrem de întemeiat şi care nu ţine absolut deloc de produsul în sine.
Folosesc Blend-a-Med încă de mic, mai precis din momentul în care am căpătat o conştiinţă şi mi-am putut forma şi exprima preferinţele. Prin celebra replică aşa cum cerneala penetrează această cretă, Colgate făcea deja parte din folclor şi era (aproape) tot ce vedeai la televizor în materie de pastă de dinţi. Alegerea de-a folosi Blend-a-Med a fost modul meu de-a protesta la monopolul impus de Colgate.
Sigur, o să spuneţi că mai erau şi altele, dar… Nu ştiu de ce, dar Aquafresh – oricâte culori ar fi avut – nu m-a atras defel.
În plus, o pondere foarte mare în decizia mea de a cumpăra/folosi un produs îl au imaginea şi promovarea acestuia. Iar imaginea Blend-a-Med era un tip grizonat şi foarte “profi” în halatul lui alb, astfel încât n-am ezitat nicio clipă.
3. Ştii şi amănunte suplimentare despre pasta de dinţi pe care o bagi zilnic în gură?
La primul contact cu interiorul gurii, are gust de spermă acrită. Da’ cică-i sănătoasă, mai ales pentru gingii, motiv pentru care încerc să fac abstracţie de aspectul alb-lăptos. [Pentru alte impresii despre spermă, vă recomand filmul The Watch]
Şi… gata leapşa. Cui îi mai arde încă de spălat pe dinţi, s-o ducă mai departe.
P.S. Ca şi Claudiu, nici eu nu am obiceiul de a reforma lepşele (puţine) pe care le primesc. Însă nu mă pot abţine să nu remarc lipsa unor întrebări esenţiale – iar prima care-mi vine în minte este La ce foloseşti pasta de dinţi pe care o ai acum în baie?… Poate altă dată…

Comments

  1. Eu n-am fost niciodata la stomatolog. Acum cred ca ar fi nevoie, ca am 2 masele care nu mai au nici un scop. Cat despre pastele de dinti… nu pot sa spun ca-s dedicat in mod special uneia. Am folosit si blend-a-med, si colgate, dar in ultima vreme am cumparat cu precadere colgate.

  2. Si eu am rezistat cu stoicism nevoii de a merge la stomatolog (ultima si singura data am fost prin ’98 cand mi-am pus 2 plombe care dainuie si astazi :D) dar deja s-au adunat cam multe gauri si trebuie sa merg la o revizie de urgenta.
    E ca la masina, din ce o lasi mai mult sa functioneze cu diverse probleme, din aia te va costa mai mult reparatia. Plus ca risti sa te lase la un moment dat cu fundu-n balta si adio …

    1. Bubitele din coltul gurii nu apar de la deshidratare propriu zisa, ci sunt cel mai frecvent legate de o lipsa de vitamina B2 (riboflavina), sau de fier sau de zinc, si apar si la bebelusii mici care se hranesc inca relativ incomplet doar cu lapte, (de obicei nu de mama, daca mama care alapteaza se hraneste adecvat, ci mai des de vaca, in caz ca nu exista lapte special pt bebelusi care are suplimente de vitamine in el), si la adultii care au carente nutritive, si mai apar si la batranii fara dinti la care buzele se apropie prea mult si colturile sunt umezite de prea multa saliva. Ele vor disparea de cele mai multe ori cu ungerea locala nu cu pasta de dinti, care nu face decat sa ususce pielea temporar insa nu va adresa cauza de baza, ci cu vitamina B2 lichida, care se gaseste si in fiole, plus luat vit B2 oral suplimentar, plus prin verificare daca nu sunt cumva cauzate de vreo anemie.

  3. Eu am probleme cu dentiștii, în sensul că mi-e frică de ei. Dar frică rău, nu glumă 🙂 Dantura mea necesită reparații urgente, dar pe care le tot amân.
    Eu nu am o preferință în ceea ce privește pasta de dinți, important e să-și facă treaba, și să miroasă bine. Sunt unele pe care nu le-am putut folosi din cauza mirosului – cred că a mentă, dacă-mi aduc bine aminte 🙂

  4. Mie nu mi-e frica de dentist inca de cand am vazut filmul Socrii (The In-Laws, ala originalul din 1979 cu Peter Falk si Alan Arkin dentist, nu re-make-ul din 2003 cu Michael Douglas si Albert Brooks care in asta e doctor de picioare), insa efectiv ma doare sufletul sa dau bani la dentisti, desi teoretic stiu ca merita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *