Men in Black 3 (2012)

În copilăria multora dintre noi a existat, la un moment dat, o babă împieliţată. Ei bine, acum e momentul perfect să ne întrebăm dacă era chiar o babă… sau altceva.
Deşi nu pare, MIB3este un film pentru cunoscătorii genului. Fiindcă, pe şleau, filmul este un ghiveci pe care nu mulţi îl pot digera aprecia la justa lui valoare.

La nivel artistic MIB3 este zero barat. Filmul ăsta nu se ia în serios nicio secundă. Iar când apar şi armele – la fel de credibile precum filmele cu Power Rangers – lucrurile sunt clare:
MIB3 trebuie vizionat de la un nivel inferior şi lipsit de pretenţii – cel al distracţiei pur şi simplu. Vorba englezului: mindless fun. Când nu mai trebuie să fii atent la un scenariu, când nu mai cauţi să rezonezi cu personajele de pe ecran, ai tot timpul să te bucuri de un Will Smith la fel de hilar şi de un Tommy Lee Jones la fel de scorţos – atât în interpretarea lui… Tommy Lee Jones, cât şi a mai tânărului Josh Brolin.
Acesta este momentul în care se distinge connaisseur-ul. Din punctul meu de vedere, prestaţia excelentă a lui Brolin este singurul motiv serios pentru a vedea MIB3 şi, totodată, cheia “degustării” filmului. Lucru mult mai greu de realizat pentru spectatorul mai puţin familiarizat cu background-ul personajului din primele două filme.
În concluzie, Men in Black 3 nu este cel mai bun film din serie (acela fiind primul MIB), dar nici cel mai prost (ăla rămânând MIB2). Este fix ce trebuie ca să umpli rapid o seară într-o manieră nu foarte complicată.

Comments

  1. Mie mi-au placut MIB 1 si 2, nu le-am analizat dpdv artistic ci doar m-a amuzat cuplul celor doi si m-au facut sa ma gandesc ce e real si ce nu in jurul meu si cat de captivi putem fi in niste universuri paralele.MIB3 nu l-am vazut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *