Meteorologie aplicată

Îmi plac IT-iştii. Cei pe care-i cunosc eu câştigă (foarte) bine şi sunt nişte tipi destul de pragmatici (nicio soluţie nu este mai potrivită pentru o problemă cu calculatorul decât un restart sănătos). Unde mai pui că se pricep la toate.
Din motivele pe care le ştiţi, săptămâna trecută am lipsit de la serviciu. Cum biroul era liber şi a fost foarte cald (termometrul farmaciei de lângă Agenţie s-a dat peste cap până la 44oC – iar acolo soarele nu luminează direct decât dimineaţa), o colegă s-a mutat în locul meu, din biroul ei fără aer condiţionat.

Noi lucrăm exclusiv pe laptop-uri, aşa că l-a rugat pe IT-istul nostru să-i facă toate modificările şi conexiunile necesare pentru a accesa aplicaţiile de rigoare din noua locaţie. Tipul, om cu părul alb şi extrem de simţit, s-a executat imediat, îmboldit probabil şi de burta tot mai proeminentă, de gravidă, a femeii.
Prin urmare, luni, când m-am întors, mi-am găsit colega în noul amplasament. Nu m-a deranjat, fiindcă am şi o masă de protocol, unde am mutat laptop-ul ei fără a deranja conexiunile la reţea. Şi cum tipa este o companie OK, am considerat chestiunea lămurită.
Dar se pare că mai era ceva neclar, de vreme ce ea a venit la mine şi m-a rugat expres s-o las să mai stea în biroul acela.
Da’ ţi-am zis eu ceva de mutat?
Păi, nu, dar am vrut să mă asigur că nu te deranjează. Altfel, dacă mă duc înapoi, trebuie să mă rog iar de IT-ist să-mi facă setările şi…
Păi şi ce? Să nu înţelegi că-ţi spun să pleci, dar, ca idee, el ar avea altceva de făcut?
Probabil că are. Mi-a spus că n-are rost să mă mute acuma, fiindcă s-au anunţat călduri până-n octombrie şi apoi iar am să frec laptop-ul dintr-o parte într-alta.
De asta-mi plac mie IT-iştii: se pricep la toate. Inclusiv la meteorologie aplicată.

Comments

 1. Ei, da! Dacă asta era explicaţia omului cu calculatoarele, ce mai poţi să spui, trebuie să te supui. Doar ŞTIE:

  Cred, totuşi că lucrurile ar trebui să stea un pic altfel. Nu că aş zice să plece… dar nu-i tocmai ca ea acasă, unde stă ba în sufragerie, ba în dormitor. Sau e, pe acolo pe la voi?

 2. Pai nah, ce face ala e cumplit de plicticos :)). E iadul unde ajung “calculatoristii rai”: sa fie bona de computere la “utilizatori” 😀 Asadar dezvoltarea metodelor de fofilare e in sange si prima intrebare in loc de buna ziua e: “domnisoara, da' e bagat in priza? Intra firul in perete? Face blip-blip beculetu'???”

 3. Am si eu un it-ist acasa.E fenomenal in treburile lui cu click si dublu click, dar daca i se arde un bec la lustra, face poze si le trimite prin mail lu' ta-su, sa-i explice de unde trebuie desurubat sa ajunga la bec:))Dar mie imi instaleaza ce vreau si unde vreau, norocul lui ca eu nu stiu sa vreau, ca nu ma pricep.

 4. 🙂 Super tare !
  Vecina mea a spalat geamurile si a venit la mine dupa o scara ca nu ajungea la ele si are spre strada termopane care nu se deschid decat jumate, i-am dat scara dar mai mult nu a mai adus-o si cand i-am cerut-o a zis ca nu o aduce ca o sa fie mult praf de la seceta si mizerie de la muste si peste 2-3 luni iar o sa trebuiasca sa le stearga asa ca nu are rost sa o tot aduca si sa o duca :))) …. Emotionat la culme..i-am facut scara cadou ca si asa eu nu am ce face cu ea, nu o pot folosii :).

 5. @Vladimir: stiu intrebarea cu bagarea in priza. Eu ii spun ca statia se blocheaza (deci functioneaza pana la un moment dat, dupa care “ingheata”) si el ma intreaba daca hardughia e bagata-n priza. Nice!

  @Coolnewz: daca mentionez ca o cheama… Alina, e suficient? :)))

  @romania inedit: vezi mai sus!

  @frmshk: nu ma deranjeaza prea tare ca sta.

 6. bai, nu stiu … tu ai pomenit ceva de Alina de-a lungul timpului, dar mi-e teama ca nu am urmarit problema cu destula atentie. De fapt problema este ca atunci cind te-am “cunoscut” treaba cu Alina era deja demarata si nu am sapat sa o iau de la zero. Si atunci de cite ori a mai venit vorba, nu mi-am pus prea multe intrebari.
  In orice caz, eu am fost in limba vreo 2 veri pe la 16-17 ani dupa o Alina din Iasi 😀

 7. Ce nebunie…
  Am citit iar de la ultima postare spre inapoi si am aflat mai multe decat era necesar despre articolul asta.
  Ce sa mai spun, cand stiu deja despre Alina? :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *