Micul muschetar

17În cărţile lui Dumas, sfârşitul aparţine întotdeauna muschetarilor. Din nefericire, realitatea bate, de cele mai multe ori, ficţiunea, astfel încât astăzi micul muschetar din România – Simona Halep – s-a recunoscut învins în faţa “eminenţei cenuşii” Maria Sharapova.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

[sursa foto]

A fost un meci cu adevărat demn de o finală de Grand Slam, pe care l-am urmărit cu sufletul la gură pe parcursul fiecărui punct – şi unele n-au fost deloc scurte –, de la primul până la ultimul. Înaintea partidei, Simona declara că se simte pregătită să joace şi patru ore, dacă situaţia o va impune. A fost nevoie doar de puţin peste trei ore (ceea ce înseamnă aproape o veşnicie dacă ne gândim că, anul acesta la Roland Garros, meciurile Simonei n-au depăşit o oră şi jumătate) ca Sharapova să-şi impună experienţa, în ciuda celor nu mai puţin de 12 duble-greşeli şi 52 de greşeli neforţate – în comparaţie cu doar 4, respectiv 31 ale Simonei.

Dar acesta este momentul în care aplombul micului muschetar este cel mai important. Şi accentuez micul, căci Simona este abia la început. Roland Garros-ul din 2014 este abia primul turneu de Grand Slam pentru ea şi, după un astfel de debut, viitorul nu se poate anunţa decât impresionant.

Bpim9teCcAEXvzq

[sursa foto]

Nu ne rămâne decât să-i mulţumim Simonei pentru emoţia şi bucuria tenisului-spectacol. De până acum, de astăzi şi, mai ales, din viitor.

Allez Simona!

Comments

  1. Sharapova a avut noroc. Plus ca te asurzeste cu tipetele, e un factor de disconfort si ar trebui interzis.

    1. N-as pune chiar totul pe seama norocului. Multe dintre puncte au fost castigate pe jumatate de primul serviciu (in ciuda celor, repet, 12 duble-greseli), care Simonei nu i-a functionat. In plus, Simona a mai incercat niste procedee pe care nu le stapaneste foarte bine (gen scurte la fileu), iar Sharapova a taxat-o de fiecare data. Intr-un meci atat de strans, asemenea puncte au contat mai mult decat s-ar crede.

      In alta ordine de idei, stiu ca la un moment dat s-a iscat o discutie pe tema tipetelor astora din timpul jocului, dar nu stiu daca s-a ajuns la o rezolutie (alta decat a lasa lucrurile asa cum sunt).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *