O bucurie mică, dar care contează

htmlÎn ultima vreme, mi-a devenit tot mai clar că blogul îşi va restrânge paleta de subiecte abordate în principal la filme, cărţi, evenimente culturale [în măsura în care o vor mai lua bunicii pe Flippy], întâmplări semnificative din viaţa lui Flippy şi ceva amintiri din călătorii de altădată. Opinii despre lucrurile care ne înconjoară şi chestiile care se întâmplă în jurul nostru în fiecare zi mai apar doar aşa, sporadic. Aproape de fiecare dată când am chef de scris, intervine altceva de făcut, iar când am timp să scriu, mai degrabă aş citi ceva sau m-aş uita la un film.

Prin urmare, cantitatea de informaţie interesantă pentru un cititor anonim scade văzând cu ochii, iar Cronica păstrează tot mai mult o utilitate personală – şi nici aia foarte clară: un fel de cinematecă pe scurt, un fel de album virtual pentru Flippy.

Prin urmare, am zis să aduc ceva nou însemnărilor despre filme. În primul rând o mai bună sistematizare a informaţiei în cadrul unui articol, apoi o scară de măsură de la 1 la 5 (deşi nu mi-am definit niciun criteriu concret care să ducă la nota finală a unui film) şi, în cele din urmă, o schematizare a impactului… educativ, să-i spunem, al unui film, sub aspectele de limbaj licenţios, violenţă, sex ori abuz de alcool/droguri.

După aceste schimbări, problema a devenit dintr-una de conţinut, una de formă. Încă n-am ajuns la un aspect comercial care să mă satisfacă pe deplin, dar marele câştig este că noul design, aşa necizelat, îmi aparţine, căci l-am realizat cu mâna mea, folosind HTML şi CSS.

Ştiu, veţi spune că e fix-pix să faci două tabele şi nişte buline colorate, dar pentru mine e un pas înainte. Ştiu să pun nişte tag-uri, să fac unele formatări basic şi, cel mai important, am înţeles cum funcţionează… chestia. Prin urmare, cred că nu trişez – prea mult – dacă-mi trec în CV cunoştinţe elementare de HTML şi CSS, nu?

Comments

  1. Adevarul e ca n-am mai ajuns de mult pe la tine. Atat de demult incat blogul nu ma mai recunoaste (ma refer la formularul pentru comentarii.) O vreme n-ai prea publicat sau nu se actualiza la mine fiindca nu functioneaza mereu acel fluxa poi au aparut doar filme si cum nu am vazut niciunul si nici n-am in plan sa vad…nu avea rost sa-mi dau cu parerea.
    Cred ca raspunsul e un “nu”.
    Si imi place header-ul. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *