Piţurca mioritică

STARPLAYER FOOTBALL DICE & GOAL DIE ON GAME BOARDIndiferent de rezultatul partidei dintre Olanda şi România din această seară de-acum, îmi propusesem să scriu ceva despre acest meci – presupus de fotbal.

Însă, aşa cum se întâmplă tot mai des în ultima vreme, fotbal joacă oricine, numai România nu. Ţărişoara noastră se încăpăţânează să bată piţurca pe maidan – şi, din când în când, pe câte un stadion cu renume al Europei.

Vă întrebaţi, poate, ce e aia piţurcă… Sincer să fiu, nu pot să vă dau un răspuns precis. Însă, din câte văd la televizor, e frământarea haotică a 10 oameni pe un petec de iarbă, în timp ce sunt umiliţi de echipa adversă, care marchează gol după gol.

Iarăşi o să întrebaţi: de ce zece oameni, şi nu 11, aşa cum spun, totuşi, regulile fotbalului? Simplu: în această agitaţie brown-iană, al 11-lea element este Tănase (mult mai cunoscut sub porecla revelatoare de Dodel), a cărui titularizare continuă – atât la Steaua, cât şi la echipa naţională – sfidează bunul simţ al sportului. Până şi un stâlp înfipt în pământ la mijlocul terenului ar avea mai multe şanse să se lovească de minge – cu folos…

Prin urmare, cum deja ai noştri au încasat deja trei boabe de la olandeji, cred că – de fapt – nu e nimic de spus.

Comments

      1. Jucatorii au dovedeit ca sunt buni, ca joaca la steaua. Dar daca antrenorul nu stie sa le traseze sarcini…nu iese nimic.

        Nu are importanta cine-i vinovatul, pana la urma, realitatea este cea mentionata pe tabela. Astia suntem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *